sähköposti : titantupa@gmail.com


maanantai 18. elokuuta 2014

Sinivalkoinen kakku

Työkaveri tilasi kakun, jonka hän halusi tarjota meille muille naimisiinmenonsa juhlistamiseksi. Sain vinkkinä morsiuskimpun värit ja sillä teemalla sitten aloin tehdä koristeita. Kovin paljon aikaa niiden tekemiseen ei jäänyt, pikatilaus ja pikatoimitus.Jonkinlaisen kakun kuitenkin sain aikaan.

Sinivalkoinen kakku
Kakun tilannut kollega ilmoitti sähköpostilla koko talolle, että kakkua olisi  tarjolla. Sähköpostin liitteeksi hän laittoi kuvan tästä kakusta. Eräs toinen kollega sitten sanoi minulle, että "tämän täytyy olla sinun tekemä kakku, on ihan sen näköinen". :) Jäin sitten pohtimaan, että onko se hyvä vai huono asia? Jonkinlainen tavaramerkki kenties, mutta pitäisikö sitä uudistua , tehdä välillä kakkuja toisella tavalla.Mikäköhän se tapa sitten olisi...pohdinnan paikka.
Tosin ei ole kovin vaikeaa arvata, että työpaikalla tarjottavat levykakut ovat minun tekemiä. Jos siellä joskus tarjotaan muita kakkuja, niin ne ovat selkeästi erilaisia - pyöreitä leipomo-konditorian kakkuja.

Tässä on neljä neljän kananmunan kaakaoista kääretorttupohjaa. Sain vapaat kädet täytteiden suhteen ja kallistuin suosikkitäytteisiini - marjamoussee ja vaniljamoussee. Ne yleensä maistuvat kaikille, suklaatäytteet saattavat joidenkin mielestä olla liian makeita ( ei tosin minun mielestä, mutta työpaikalla on joku niin maininnut).
Tähän laitoin siis kaksi kerrosta vadelmamousseeta eli kaksinkertainen annos tuota ohjetta. Ja yksi kerros oli tätä vaniljamousseeta. Sitä tein 1,5 kertaisen määrän, jotta sain kerroksesta hieman paksumman.
Ruusut on tehty Satin Ice gum paste  massalla, jota kokeilin nyt ensimmäistä kertaa. Ja ihastuin siihen heti! Siitä tulee taatusti vakiomassa kukkien teossa. Varsinkin ruusujen tekoon se on ihanteellinen, koska sen pystyy kaulimaan erittäin ohueksi ja terälehtiä voi vielä marsipaanityökaluilla ohentaakin eivätkä ne silti repeile. Kukat kuitenkin kuivuvat nopeasti, mutta työskennellessä massa pysyy elastisena.

Satin Ice gum paste massa
Käytön jälkeen suljen massan huolelliseti pussiin ja kansi päälle -massa ei kuivu! Aivan loistava kukkamassa!

Ruusu Satin Ice gum paste massasta
Muut kosriteet tein sokerimassan ja kaulintamassan sekoituksesta. En raaskinut käyttää Satin Ice gum pastea niihin, säästän sitä erityisesti ruusujen tekoa varten. Ruusujen terälehdet kun on kiva saada ohennettua mahdollisimman ohuiksi ja tällä massalla se onnistuu.

Toisen valkoiset kukat on tehty tällä muotilla. Eräänlainen suosikkimuotti on tästä tullut, kukkiin tulee  kivat sydämenmuotoiset terälehdet .
Siniset kukat on tehty neilikka-piparkakkumuotilla (olen ostanut sen Modernosta) ja massan värjäsin tällä sinisellä pastavärillä. 
Pursotukset ovat taas Knorrin Kuohu Visp Piskettä, jota ostan tukusta. Ja bling blingiä päälle !4 kommenttia:

 1. Täytyypä kokeilla tuota massaa ruusuihin. Mulla meinaa olla vaikeuksia saada terälehdistä tarpeeksi ohuita, mutta jospa se tuolla onnistuisi :) Niin ja kaunis on kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ihan samoin mulla on ollut vaikeuksia saada ohuita terälehtiä ja massa on repeillyt ikävästi, kun se kuivuu niin nopeasti. Kokeilin mielenkiinnolla tätä Satin Ice gum pastea, koska purkin kyljessäkin mainitaan "the professional´s choice". Tämä on tästä lähtien mun kukkamassa, ainakin ruusuissa!

   Poista
 2. Voi miten ihana kakku!! Kiitos tuosta Satin ice gum paste -vinkistä, laitoin sen heti muistiin. Kohta pitää alkaa taas sokerimassakukkatalkoihin ja tehdä isompi satsi kukkia varastoon. Ja voisihan sitä tehdä joulukoristeetkin jo valmiiksi... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa joulukoristeiden tekoa :) Kokeeksi otin tuota Satin Ice gum pastea, mutta nyt en siitä enää suostu luopumaan. Minun mielestäni ehdottomasti paras massa kukkien tekoon, erityisesti juuri ruusujen ja muiden sellaisten kukkien, joiden terälehtiä pitää ohentaa.

   Poista