sähköposti : titantupa@gmail.com


perjantai 5. syyskuuta 2014

Kollegan läksiäiskakku

Eräs työkaveri vaihtaa työpaikkaa ja sain tehdä meille kaikille hänen läksiäiskakun. Täytteissä vapaat kädet, joten tämä tiesi taas sitä, että kollegat joutuvat koekaniineiksi sellaisissa  täytteissä, joita en ole vielä tehnyt.
Näin siinä käy jos ei tarkemmin määrittele mitä täytettä haluaa :)
Vadelmamoussee/valkosuklaa-limekakku

Vadelmamousseeta olen tehnyt aiemminkin, mutta nyt lähti kokeiluun erilainen vadelmamoussee kuin ennen. Löysin Tarun taikakakut-blogista  tällaisen vadelmatäytteen ja toiseksi täytteeksi valkosuklaa-lime mousseen . Niistä tulikin oikein raikas yhdistelmä.  Taisin hieman liikaa lorauttaa limen mehua täytteeseen, vähempikin olisi riittänyt - kuitenkin muutama kollega oli erityisen ihastunut nimenomaan kakun raikkauteen.
Kun olin kakun kotona iltamyöhällä (oikeastaan yöllä) saanut valmiiksi, niin aloin miettiä, että vadelmamousseen kanssa olisi sopinut hyvin yhteen tummasuklaamoussee...enää ei voinut perääntyä.
Ehkä sitä makuparia kokeilen seuraavalla kerralla.
Muistutin itseäni kakkua tehdessä yötä myöden, että tiukalla aikataululla arkena on turha lähteä kikkailemaan kahdella täytteellä. Seuraavalla kerralla, kun saan vapaat kädet täytteen suhteen ja aikataulu on tiukka, niin teen vain yhden täytteen. Ja ehkä varminta olisi tehdä tuttu täyte ettei tule yllätyksiä eteen siinä vaiheessa kun kaupat ovat jo kiinni ja kakku olisi pakko saada valmiiksi.
Päällä on kaulintamassaa. Roosanväriset kukat on tehty tästä vadelman makuisesta kaulintamassasta.  Koristeidenkin teko jäi samalle päivälle kuin koko kakun teko enkä  jaksanut yömyöhällä alkaa massoja värjäämään. Onneksi oli valmiiksi värillistä massaa kaapissa.
Isot kukat on tehty silikonimuotilla, muistaakseni olen ostanut sen Confetista. Pienen valkoiset kukat on tehty
tällä muotilla.  Keskellä olevat kukat on tehty omenankukka muotilla.
Ruskeat koristeet ovat tätä Satin ice kaulintamassaa. 
En tosiaan jaksanut / ehtinyt värjätä mitään pastaväreillä, joten värilliset massat tulivat tarpeeseen. Ja silikonimuotit ovat kiireisen pelastus!6 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, ja täytteet kuullostavat herkullisilta!
  Tiukka aikataulu on kyllä tympeä juttu. Multa se eainakin vie kokonaan ilon leipomisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta. Koristeitakin on kiva tehdä ajatuksen kanssa ja väkertää niitä kaikessa rauhassa.

   Poista
 2. Hieno kakku, ja varmasti hyvän ja raikkaan makuinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopun kakun lykkäsin töissä jääkaappiin ja maistoin sitä vielä maanantaina. Se maistui paremmalta, maut olivat jotenkin tasaaantuneet. Limen kirpeys ei ollut hävinnyt mihinkään, mutta ehkä se terävin kärki siitä oli tasaaantunut.

   Poista
 3. Hieno Kakku tuli ja raikaskin oli varmaan.Minä tykkään kovasti vadelman ja valkosuklaan liitosta. Ja on aina kiva kokeilla jotain uuttakin. Ymmärrän mitä tarkoitat kiireellä, joskus tuntuu että tunnit eivät riitä päivässä, minulta se ei vie iloa leipomisesta vaan päin vastoin. Ja paljon leiponeena Tita me nämä jutut handlataan. Taas kun tulin blogiisi sormeni alkoivat syyhyämään resepteihin joita olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Raikas oli kyllä. Vieläkin vähän harmittaa, kun sitä limemehua lorahti kiireessä liikaa. Joillekin saattoi olla liian kirpakka maku, mutta eivät sitä ainakaan maininneet. Kakkuun ihastuneet olivat sellaisia, jotka eivät yleensäkään pidä liian makeista täytekakuista. Mun mielestä oli hyvänmakuinen täyte, mutta minuakaan ei kirpeys haittaa. Eiköhän me kiirekin tosiaan handlata, Irma! :) Vaikka sitten vähän sekoileekin täytteiden kanssa :)

   Poista