perjantai 3. lokakuuta 2014

Mojito-juustokakku

Ystäväni pyysi minulta mojito-juustokakkua tyttärensä syntymäpäville. Siitä muistuikin mieleen sen kakun ihana raikkaus, pitänee tehdä sitä itsellekin taas joskus.
Ohjeessa neuvotaan laittamaan kakkuun muscovadosokeria ja nyt halusin sitä laittaa. Yritin etsiä kaupasta vaaleaa muscovadosokeria, mutta löysin vain tummaa. Onko vaaleaa muscovadosokeria olemassa, tietääkö joku?
En nimittäin löytänyt taaskaan. Päätin kuitenkin laittaa jonkun verran tummaa muscovadosokeria tähän, joten laitoin sitä puolet sokerimäärästä. Siitä johtuu tuo tämänkertaisen mojitojuustokakun hieman tummempi väri.
Viime kerralla väri oli vaaleampi. 

Mojitojuustokakku
On tämä vaan niin hyvää, yksi parhaista juustokakuista! Vähän pääsin tätä maistamaan, sen verran mitä jäi kakkumassaa irtopohjavuoan reunoille, kun sen renkaan irrotin :) Olisin kyllä voinut syödä tätä enemmänkin.
Minusta tuo muscovadoskoeri antoi tähän kakkuun kivasti lisämakua, oli paremman makuista kuin pelkästään tavallisesta sokerista tehty kakku. 
Lootuksen kukat kakun päälle on tehty tällä  muotilla. Kiitos taas kerran silikonimuottien olemassolosta, ei olisi ollut aikaa väkertää minkään muunlaisia koristeita.

Mojito-juustokakku  26 cm vuokaan

Minttusiirappi:
 3 dl dl muscovadosokeria ( käytin tavallista sokeria ja muscovadosokeria sekaisin)
 3dl vettä
 tuoretta minttua tai piparminttua
 2 rkl rommia
Pohja:
 350 g mintunmakuisia Domino-keksejä
 100 g voita
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kuohukermaa
2 limen raastettu kuori ja mehu
2 tlvanilliinisokeria
8 liivatelehteä

1. Mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan. Kiehauta ja keitä hiljalleen siirapiksi noin 15 minuutin ajan. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman. Poista mintun oksat.
2. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
3. Painele seos  leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
4. Liota liivatelehtiä 5 minuutin ajan kylmässä vedessä.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekota kermavaahto ja tuorejuusto yhteen, mausta vaniljasokerilla sekä limen kuoriraasteella ja limen mehulla.
6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne vielä hieman lämpimään minttusiirappiin.
Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli.

4 kommenttia:

  1. Herkulliselta vaikuttaa. Vaaleaa muscovadoa olen myös etsinyt, tuloksetta. Googlailemalla tein sen päätelmän, että sitä ei Suomesta saa. Toivottavasti joku osoittaisi oletukseni vääräksi.

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköinen, täytyykin testata tätä tilaisuuden tullen. Löytyisiköhän sitä vaaleaa muscovadosokeria Punnitse ja säästä -liikkeistä tai vastaavista? :)

    VastaaPoista
  3. Pitääkin tarkistaa nuo "Punnitse ja säästä" - kaupat. En olekaan niistä vielä etsinyt, josko vaikka löytyisi! Kiitti vinkistä.

    VastaaPoista
  4. Ihana ohje! Vaaleaa muscovadoa olen löytänyt Stockmannilta. :)

    VastaaPoista