sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Da-Capo suklaakakku

Liian hyvää - blogista  olin poiminut "to do-listallani" suklaisen da-capo kakun. Itse pidän kovinkin da-capo-suklaasta ja sen takia tämän kakun halusin tehdä. 
Nyt täytyy myöntää, että mikään kaunis tästä minun tekeleestä ei tullut (siksi ei ole koko kuvaa kakusta), mutta hyvän makuinen kylläkin. Kakku tarttui hieman vuokaan ja sen takia ulkonäkö kärsi. Ilmeisesti oli kakkuvuoan jauhottamisessa puutteita. Otin siis pelkästään kakkupaloista kuvan.

Da-Capo suklaakakku
 Kuten Anne blogissaan sanoo, oli tämä kakku pumpulimaisen mehevää. Varmaankin perunajauhojen ansiosta. Hyvin helppotekoinen kakku , Annella on blogisaan myös vaihekuvia kakun teosta. 

DA CAPO -KAKKU Kahden litran vuokaan
Da-Capo kakku

4 kananmunaa 
2,5 dl sokeria
200 g voita
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
6 kpl (120 g) Da-Capo patukoita rouhittuna

1. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja vatkaa seitsemän minuuttia.
2. Voitele ja korppujauhota hyvin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 50-55 minuuttia. 

Hyvää kakkua, seuraavalla kerralla jauhotan vuoan hieman tarkemmin. :) 



DA CAPO -KAKKU
Kahden litran vuokaan

4 kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria
200 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl perunajauhoa
6 kpl Da Capo -patukoita rouhittuna

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon yhtäaikaa ja vatkaa seitsemän minuuttia.

2. Voitele ja korppujauhoita noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175 asteessa ylä/alalämmöllä uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50-55 minuuttia.
- See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/08/da-capo-kakku.html#sthash.k4Udo0Ew.dpuf
DA CAPO -KAKKU
Kahden litran vuokaan
DA CAPO -KAKKU
Kahden litran vuokaan

4 kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria
200 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl perunajauhoa
6 kpl Da Capo -patukoita rouhittuna

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon yhtäaikaa ja vatkaa seitsemän minuuttia.

2. Voitele ja korppujauhoita noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175 asteessa ylä/alalämmöllä uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50-55 minuuttia. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/08/da-capo-kakku.html#sthash.k4Udo0Ew.dpuf
DA CAPO -KAKKU
Kahden litran vuokaan

4 kananmunaa
2,5 dl hienoa sokeria
200 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoa
2 dl perunajauhoa
6 kpl Da Capo -patukoita rouhittuna

1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon yhtäaikaa ja vatkaa seitsemän minuuttia.

2. Voitele ja korppujauhoita noin 2 litran kakkuvuoka. Kaada taikinaseos vuokaan ja paista 175 asteessa ylä/alalämmöllä uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 50-55 minuuttia. - See more at: http://liianhyvaa.blogspot.fi/2014/08/da-capo-kakku.html#sthash.k4Udo0Ew.dpuf

12 kommenttia:

  1. Kiitos tästä. Tätä pitää tehdä, kun Da-Capo-addikti äitini tulee kylään. :)

    VastaaPoista
  2. Oi oi, vaikka en suuri suklaan ystävä olekkaan niin tuo näyttää mehevältä ja herkulliselta kakulta! :)
    Aivan pakko ehdottaa äitille tuon kokeilemista ja tekemistä, kun ohjekkin on varsin yksinkertainen. Da-capo on kyllä hyvää suklaata. Lapsuudesta tuttua herkkua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä yksinkertaiset ohjeet ovat kivoja, ehtii kiireisempikin väkertää kakun. Da-Caposta minäkin olen aina pitänyt,nam.

      Poista
  3. Ihana, mehevän näköinen! :) Ostin reilu viikko sitten paketin niitä uusia kahvinmakuisia Da Capoja ja ajattelin leipoa niistä tämän tyyppisen kakun. Suunnitelmat jäivät kun suklaat tekivät kummallisen katomistempun.. Ensi kerralla uusi yritys ;) Perunajauhot tekee tällaisista ihanan pehmeitä. Niitten kanssa vaan vuoan voitelussa pitää tosiaan olla tarkkaa, itselläkin tarttuu helposti vuokaan, vaikka kuinka tarkkaa koittaa voidella ja jauhottaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kummasti se suklaa aina katoaa, meiltäkin ;) Pitää ens kerralla perunajauhoa sisältävässä kakussa muistaa jauhottaa vuoka oikein erityisen tarkkaan. Jospa saisi kakun kokonaisena irti siitä.

      Poista
  4. Nam, Da Capot on todella hyvia ja sopivat varmasti myös vuokakakkuun:)

    VastaaPoista
  5. Voi apua, da capot on ihan parhaita, tämän on pakko olla aivan ihanaa!

    VastaaPoista
  6. Tein tätä! :) Tosiaankin ihanan pehmeää ja odotan, että da-capo alkaisi maistua enemmän kunhan vähän aikaa seisoo. :) Mulla kävi vain jotenkin hassusti, että suklaa valui vuoan pohjaan eli siis pintaan ja kun kumosin kakun, pinta oli yhtä suklaata. Ei siis kovin hienon näköinen. Toinen kakku oli parempi. Mutta mulla ei jäänyt ollenkaan Da Capoa tuonne keskelle taikinaa. Aion kokeilla Da Capoa vielä erillaiseen pohjaan. Sopii hyvin jouluunkin. Kiitos paljon ideasta! :)

    VastaaPoista
  7. Mun mielestä da-capo maistui enemmän, kun kakku oli vanhempi. Jännää, että suklaa valui pohjaan :) Ei näistä koskaan tiedä, aina yhtä jännää mikä on lopputulos ;) Mulla tosiaan tarttui vuokaan kiinni, joten ei ollut kuvauskelpoinen se kokonainen kakku ollenkaan.

    VastaaPoista