sähköposti : titantupa@gmail.com


perjantai 28. marraskuuta 2014

Piparkakkutalokausi on alkanut

Viime viikonloppuna tuli tehtyä vuoden ensimmäinen piparkakkutalo ihan valmiiksi saakka. Se meni lahjaksi, joten talon sisään laitoin vielä tonttusuklaapatukaita - niitä samanlaisia kuin pienet enkelisuklaat. En tiennytkään, että löytyy myös tonttusuklaata vai lieköhän se aivan uusi juttu. 
Minun tekemät talot ovat ns. tavistaloja - kolmea eri kokoa. Käyn niitä myyjäisissä myymässä, joten taloja pitää saada valmiiksi paljon lyhyessä ajassa. En siis tee mitään huikeita rakennelmia vaikka joskus tekisi mieli sellaisiakin kokeilla.

Piparkakkutalo
 
Joskus olen miettinyt, että pitäisikö tuo tomusokeri jättää pois -ainakin talon seinistä. Taidan sitä kokeilla kun seuraavan talon kokoan. Tämä on talosarjan suurin ja pihalle tulee vielä kuusi ja tikapuut. 
Laitan tähän vielä kaavat, jonka mukaan olen tämän tehnyt.

Piparkakkutalon kaavat
Kattoja tulee tietenkin kaksi kappaletta, päätyseinää kaksi ja sivuseinää kaksi erilaista. Olen leikannut ihan ikkunattoman palan sivuseinää ja siihen vapaalla kädellä leikannut kuvan mukaiset ikkunat. Toiseen seinään tulee ikkuna ja oviaukko.
Päätyseinäkin teen aluksi ilman ikkunaa ja vapaalla kädellä leikkaan ikkuna-aukot. Ne voi leikata vaikka palan ollessa pellillä, niin ei tarvitse sitä palaa enää siirtää.
Tikapuut teen vapaalla kädellä ja savupiippuun teen ilman kaavoja neljä pientä palaa.
Pihakuusta varten tulee tuollainen yksi isompi pala ja neljä pienempää. Tähän saakka olen kuusen tehnyt pahvisilla muoteilla, mutta kokeilin tehdä yhden tällä muotilla :Yksi kokonainen pala ja neljä puolikasta - tuli ihan hyvä. Muotilla on huomattavasti nopeampi tehdä kuusen osia! Ja nopeus on valttia kun näitä taloja tekee useita kymmeniä.
Voisinpa vielä tuon kuusen kokoamisesta tehdä oman postauksen. Huomenna aamutuimaan alan koota taloja , viikon kuluttua on ensimmäiset myyjäiset.

Piparkakkutalo
Siinä niitä olisi, talon osia. Ja laatikoissa on lisääkin, kaikkia ei ole edes koristeltu vielä. Viikonlopun ohjelma on selvä, ei tarvitse miettiä mitä tekisi. :)
Hyvää pikkujoulua kaikille!

3 kommenttia:

 1. Oi nam! <3
  Kyllä tonttusuklaata on ollut aiempinakin vuosina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitti tiedosta! Olen vaan jotenkin onnistunut sen missaamaan, enkelisuklaat kyllä muistan hyvinkin :)

   Poista
 2. Voi valtava kun oot ahkera! Ihana tupa suklailla!

  VastaaPoista