lauantai 27. joulukuuta 2014

Piparkakkumutakakku

Tapanin päivän kahvipöytään halusin kokeilla tällaista piparkakulle maistuvaa mutakakkua. Ohjeen löysin Lidlin reseptivihkosesta. 

Piparkakkumudcake

Kakku maistui vahvasti suklaalle, koska siinä on myös 70 % suklaata 100 g. On minun maun mukainen, koska pidän mahdollisimman tummasta suklaasta. Voihan tuon 70 % suklaan korvata miedommalla, jos itse ei välitä vahvan suklaan mausta.

Piparkakkumutakakku   24 cm vuoka

250 g voita
100g  tummaa 70 % suklaata
200 g tummaa suklaata (miedompaa) 
2 dl sokeria
1 rkl piparkakkumaustetta
2 rkl maissitärkkelystä
5 kananmunaa

1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen.
2. Paloittele suklaat ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Lisää voi ja sulata sekin.
3. Vatkaa suklaan ja voin joukkoon piparkakkumauste ja sokeri. Anna seoksen jäähtyä hetki.
4. Sekoita suklaamassan joukkoon maissitärkkelys. Riko kananmunat erilliseen astiaan. Lisää munat pienissä erissä suklaamassaan koko ajan sekoittaen. Kun massa on tasainen, älä sekoita enää.
5. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ( itse tein tämän tavalliseen vuokaan, jonka voitelin ja korppujauhotin).
6. Paista kakkua uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kakun pinta saa ensimmäisen halkeaman. Minä pidin sen 15 minuuttia ja koostumuksesta tuli juuri sopiva.

Tämän kanssa voisi tarjota vadelmamelba-kastiketta, joka oli myös Lidlin vihkosessa. 

Vadelmamelbakastike: 

300 g pakastevadelmia
2 rkl sokeria
1 dl appelsiinimehua tai vettä
1 tl piparkakkunaustetta

1. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Voit halutessasi myös siivilöidä kastikkeen ennen tarjoamista.

Meille kelpasi ihan ilman kastikettakin, mutta ensi kerralla ajattelin sitäkin tehdä. Toistekin aion tätä tehdä, oli niin vahvan suklainen ja joululta maistuva kakku :) 
Jäätelönkin kanssa varmasti erittäin hyvää.


Piparkakkumutakakku

Koostumus oli ihanan mehevää ja kosteaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti