tiistai 27. tammikuuta 2015

Banaani-daimjuustokakku

Olimme viime viikonloppuina Himoksella laskettelemassa ja tein sinne jälkiruuaksi ihanan banaanin ja daimin makuisen juustokakun.

Banaani-daimjuustokakku

Tämäkin oli kyllä tosi maukasta! Taikinaan tuleva sitruunamehu antoi kivasti raikkautta daimin ja banaanin makujen ohessa. 

Banaani-daimjuustokakku
Pohja:
175 g Domino- keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 banaani soseutettuna
1 iso Daim- patukka rouhittuna
2-3 rkl sitruuna- tai limemehua
3 liivatetta

Pinnalle:
50 g  valkosuklaata


 1. Murskaa Domino- keksit tehosekoittimessa ja sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva tasaiseksi seokseksi ja painele se leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. 
2. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, banaanisose ja Daim- rouhe. Kääntele seokseen kermavaahto. 
3. Kuumenna sitrusmehu lähes kiehuvaksi ja liuota joukkoon pehmeät liivatteet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivate seos nopeasti vatkaten täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla.
4. Hyydytä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia tai yön yli. Rouhi valkosuklaa veitsellä karkeasti rouheeksi ja ripottele kakun pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kyllä vaan oli herkkua ja varmasti teen toisenkin kerran! Ihan noin paljon tomusokeria en laittanut, koska vähemmästäkin sai tarpeeksi makeutta. Makuasiahan se ihan on.
Maistui hyvälle päivän laskettelun päätteeksi! 

banaani-daimjuustokakku



1 kommentti:

  1. Varmasti hyvää!
    Enpä olekaan koskaan kokeillut banaania juustokakkuun, täytyy joku kerta testata. :)

    VastaaPoista