sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Mansikka-valkosuklaatäyte

Tämä on eritäin makoisa täyte kakkuun . Tästä määrästä riittää noin 26 cm vuokaan tehtyyn kakkuun.

Mansikkatäyte5 liivatelehteä
½ dl vettä
200 g valkosuklaata
5 dl mansikoita
3 dl kuohukermaa
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa, rasvaa 
4 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
 
1. Laita liivatteet likoamaan veteen. 
2. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
3  Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai paloittele ne jos haluat masikoiden olevan paloina mousseessa.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen tomusokeri, notkistettu tuorejuusto ja jäähtynyt suklaasula. 
5. Lisää lopuksi kuumaan vesitilkkaan liotetut liivatteet ( hetken aikaa jäähtynyt seos) nauhana joukkoon.

En käyttänyt ihan noin paljon tomusokeria, vaikutti kovin isolta määrältä. Aloin varovasti lisätä tomusokeria ja vähän väliä maistoin milloin se on sopivan makeaa. Suklaakin kuitenkin antaa mousseelle makeutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti