perjantai 30. lokakuuta 2015

Omenajuustokakku

Tämä juustokakku on tainnut useammassa blogissa tänä syksynä olla esillä. Minä löysin tämän  "Pikku murusia" - blogista   .
Siellä tämä on nimellä " apple crumble - juustokakku" . Näytti ja kuulosti niin herkulliselta, että pitihän sitä kokeilla. 

Apple crumble omenajuustokakku
 Kyllä vaan olikin ihan käsittämättömän hyvää! 

Omenajuustokakku 


pohja:
135 g kaurakeksejä

1 ½ rkl fariinisokeria
50 g voita
täyte:
300 g philadelphia-juustoa
150 g crème fraîchea
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
2 ½ rkl maizenaa 
¾ dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaisa
3 keskikokoista omenaa
kauramuru:
75 g voita
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ¼ dl vehnäjauhoja
dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
1. Hienonna kaurakeksit ja sekoita niihin fariinisokeri. Sulata voi , lisää seokseen.
2. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. 
3. Mittaa tuorejuusto ja creme fraiche kulhoon ja sekoita notkeaksi.
4. Lisää sokerit, suola, kaneli ja maizena , sekoita. 
5. Lisää kerma, kananmunat ja keltuaiset. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle.
6. Kuori omenat, poista siemenkodat. Kuutioi omenat, ripottele kakun päälle.
7. Mittaa kauramurun kaikki ainekset sekaisin ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Ripottele kakun päälle.
8. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. 
9. Laske lämpö 160 asteeseen ja paista 45-50 minuuttia. Kakku saa hieman hytistä keskeltä. 
Aivan ihanaa herkkua eikä ollut mitenkään monimutkainen tehdäkään. 
Apple crumble juustokakku
 Tämänkin kakun sanotaan olevan parhaimmillaan aikaisintaan seuraavana päivänä . Jos malttaa odottaa. Itse maltoimme ja  kun vanhin tytär avopuolisonsa kanssa tuli seuraavana päivänä käymään, niin kakku korkattiin. 

3 kommenttia:

  1. Ihanan mehevän näköinen! Pitäisi kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Mullakin on tää "to do" listalla, :D pitää kyl testata jos sustakin tää oli hyvää ;)

    VastaaPoista