Googlettamalla päädyin Kinuskikissan sivuille. Varmaan muunkinlaisia reseptejä olutpiirakasta on olemassa, mutta lähdin nyt testaamaan tätä.
Olutpiirakka |
Erittäin makoisa piirakka tästä tulikin! Siskokin sanoi tuosta pohjasta, että on mukavan mehevä, ei ollenkaan kuiva.
Pidän näistä "nopeasti ja helposti valmista " - resepteistä kovasti. Arkenakin töiden jälkeen ehtii leipoa tällaisten ohjeiden mukaan.
Olutpiirakka
Pohja:
2 munaa
1 plo (33 cl) olutta
½ tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 rkl oreganoa
1 tl mustapippuria
70 g tomaattipyreetä
200 g kermaviiliä
1 ps (n. 64 g) sipulikeittoaineksia
150 g emmentaljuustoraastetta
1. Valmista ensin täyte. Paista jauheliha ja sekoita joukkoon mausteet. Lisää loput ainekset juustoraastetta lukuun ottamatta.
2.Valmista pohja. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon olut ja suola. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voidellulle uunipellille (noin 38 x 38 cm pelti)
3. Lisää täyte nokareina. Ripottele pinnalle juustoraaste.
4. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Minä laitoin uunipellille leivinpaperia, en kaatanut ohjeen mukaan taikinaa suoraan voidellulle pellille. Taikina on hyvin löysää, nestemäistä . Ensin tuli mieleen, että unohdin siitä jotain pois, koska se oli niin nestemäistä. Lopputulos oli kyllä erittäin hyvä!
Tätä aion tehdä toistekin, oli nopea valmistaa. Ensi kerralla ajattelin kokeilla jauhelihan maustamista itse, jätän sipulikeiton pois. Hyvältä varmaan maistuisi myös sienet jauhelihan joukossa - jos sienistä satuu pitämään. Tuoretta sipulia, jauhelihaa ja sieniä.....nam!
Olutpiirakka |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti