sähköposti : titantupa@gmail.com






maanantai 9. marraskuuta 2015

Päärynäruudut

Leivotaan lehden numerossa 6 oli monia kokeilemisen arvoisia reseptejä ja tämä päärynäruudut oli yksi niistä. Varsinkin tuo kinuskinen tuorejuustopäällinen kiinnosti. 

Kuorrutetut päärynäruudut
Leivoksista tuli oikein muhkeita! 

Päärynäruudut, 24 palaa
150 g voita
1/2 dl maitoa
3 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 päärynää
Kuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa 
1 dl tomusokeria
1 dl valmista kinuskikastiketta

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää maito.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, Sekoita voi-maitoseos munaseokseen.
3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin. Lisää ne munaseokseen ja kääntele tasaiseksi.
4. Vuoraa leivinpaperilla noin 25 x 35 cm kokoinen uunipannu ja kaada taikina siihen.
5. Kuori päärynät, poista siemenkodat, leikkaa paloiksi. Asettele palat taikinan päälle.
6. Paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Anna jäähtyä.
7. Kuorrutetta varten vatkaa juusto, tomusokeri ja kinuskikastike yhteen. Levitä jäähtyneelle kakulle. Koristele mantelilastuilla tms. Leikkaa kakku ruuduiksi.

Aloin miettiä , että minkähänlaisia näistä tulisi jos raastaisi päärynän taikinaan? Voisi olla maukasta niinkin. Tuo tuorejuusto-kinuskipäällyste sopii varmasti myös kuppikakkuihin vallan mainiosti.


Päärynäruudut


3 kommenttia:

  1. Kiitos paljon kommentistasi, kannattaa ehdottomasti kokeilla noita banoffee-kuppikakkuja! :)

    Oi sä oot kerenny tekemään näitä päärynäruutuja! Mä kattelin tätä ohjetta kanssa, mutta en oo vielä kerenny tekemään. Toi sun idea päärynöitten raastamisesta on kyllä tosi hyvä! Vois mehevöittää kivasti, vähän niinku porkkanaraaste porkkanakakussa. Näyttää ihan superhyviltä nämä, nam! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ne banoffee-kuppikakut on kyllä seuraavana listalla kun kuppikakkuja teen! Nuo päärynäruudut olivat ihan hyviä, mutta ensi keralla kokeileen raasteen kera.

      Poista
  2. Voi miten mehevän näköisiä! Varmasti hyviä! :)

    VastaaPoista