perjantai 18. maaliskuuta 2016

Perunasämpylät

Leipomoajoista muistan sellaisen perunasämpylöiden ohjeen, jossa käytettiin raakaa , raastettua perunaa taikinaan. 
En löytänyt kyseistä reseptiä mistään, mutta onneksi on google. En tiedä onko tämä samanlainen ohje , mutta ainakin tässä käytettiin raakaa perunaa. Löysin tämän Tupun tupa-blogista .

Perunasämpylät
Hyviä nämä ovat, vaikka kyllä taitaa porkkanasämpylä edelleen olla se suosikki kuitenkin.

Perunasämpylät

4 raakaa perunaa
5 dl maitoa tai vettä
1 dl öljyä
2 rkl hunajaa
1 pussi kuivahiivaa
1 rkl suolaa
1 - 1 1/2 l vehnäjauhoja

1. Kuori ja raasta perunat taikinakulhoon.
2.  Lämmitä maito tai vesi ja öljy 50-60 asteiseksi eli lähes höyryäväksi.
3. Kaada neste taikinakulhoon ja mittaa hunaja joukkoon sekä kuivahiiva ja suola päälle. Sekoita hyvin.
4. Alusta jauhot vähissä erin taikinaan ja vaivaa se kimmoisaksi.
5. Taikina saa olla melko löysää, kun laitat sen kohoamaan leivinliinan alle 40 minuutiksi.
6. Kumoa  kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle, leivo siitä sämpylöitä.
7. Kohota kunnolla, noin 40 minuuttia.
8. Laita sämpylät paistumaan 225-asteiseen uuniin 10-12 minuutiksi. Jäähdytä leivinliinan alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti