sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Red velvet muffinsit

Tropical juustokakun tekemisestä jäi yli sitruunan- ja appelsiinin makuista tuorejuustoa. Siihen pyritään ettei mitään heitetä pois, joten aloin miettiä reseptiä, johon saisin ne käytettyä. 
Kuorrutetut muffinsit, cup cakes , kuppikakut vai millä nimellä niitä kuvailisi, niihin päädyin. Red velvet muffinsit ovat olleet tekolistalla jo jonkun aikaa ja Kinuskikissan sivuilta löysin niihin hyvältä kuulostavan ohjeen. 

Red velvet muffinsit
Tuo kuorrutus on vähän "muhkurainen" , kun yritin vähän liian kovaa voita vatkata. En malttanut odottaa sen pehmenemistä tarpeeksi kauan, mutta omaa väkeä ei muhkurainen kuorrutus haitannut! 
Tässä alla minun tekemä versio . 

Red velvet muffinsit

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl ruokosokeria
1 dl rypsiöljyä
2 ½ dl piimää
1 rkl valkoviinietikkaa
punaista elintarvikeväriä


Tuorejuusto:
yhteensä 200 g tuorejuustoa, johon on lisätty vaniljatanko. Käytin appelsiinin- ja sitruunamakuista tuorejuustoa, joten sokeria en enää lisännyt

Täyte: 
noin puolet tuorejuustoseoksesta

Kuorrutus:
noin puolet tuorejuustoseoksesta
50 g voita
1/2 dl tomusokeria


1. Yhdistä keskenään kuivat aineet (ei sokeria). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
2.Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja öljyä/piimää. Lisää lopuksi valkoviinietikka ja elintarvikeväri. Värin vahvuus säilyy suunnilleen samana paiston aikana. Jos siis haluat vahvan värin, laita väriainetta reilusti.
3. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Halkaise vaniljatanko ja lisää sen sisus tuorejuustoon. 
4. Lusikoi muffinsvuoat noin puolilleen. Tee taikinaan syvennys ja lisää siihen täytettä. Lusikoi päälle taikinaa. 
5. Paista muffinsseja 225 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
6. Notkista voi vatkaimella. Lisää tomusokeri ja tämän jälkeen loput vaniljatuorejuustosta.  Pursota tai levitä veitsellä kuorrutetta muffinsien päälle. Koristele. 
Tuo appelsiini- sitruunajuustoseos  sopi näihin hyvin. Antoi mukavan raikkaan maun . 
Pieniä muffinseja tuli muistaakseni 16-18 kappaletta. En huomannut niitä laskea, mutta yksi täysi muffinspellillinen ja osa toisesta. Hyviä ovat, täytteen ansiota säilyvät mehevinä pidempäänkin!
Koristeena ollut Wiltonin värisokeri oli seuraava päivänä hieman sulanut kuorrutteen päälle, mutta ei se meitä haitannut! Eikä siskoa miehensä kera, kun poikkesivat meille kahville. 
Red velvet muffins


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti