Omenoita on puutarhan puut täynnä. Harmittavan monessa kylläkin on muumiotautia. Varsinainen riesa, pitää yrittää päästä siitä jollain konstilla eroon. Muumiotautisia omenoita olen poiminut ja niitä on kuopattu . Jossain sanottiin, että muumiotautisin puun lehdetkin pitää kuopata - hohhoijaa! Siinäpä sitä onkin urakkaa kerrakseen. Mutta yrittää aion, harmillinen kiusa koko muumiotauti.
Lunni leipoo - blogista olin bongannut tällaisen nopeatekoisen omenakakun höystettynä kinuskilla.
Nam, kyllä vaan kuulosti ja näytti sen verran hyvältä, että sitä halusin testata.
Hurjan hyvää siitä tulikin! Omena ja kinuski ovat oivallinen makupari.
OMENA-KINUSKIKAKKU
Taikina:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
115 g voita
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 1/2 dl maitoa
Täyte:
4 omenaa
1 1/2 dl kinuskia
1. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
3.Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
4.Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
5. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
7. Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
8.Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Mietin, että jos kaapissa sattuu olemaan muut ainekset, mutta ei kinuskia, niin tämä on varmasti hyvää myös niin, että ripottelee omenakuutioiden päälle vaikka kanelia ja fariinisokeria.
Oikein mehevää ja suussa sulavan hyvää kakkua.
Käytin tätä karamellisoitua kondensoitua maitoa, toki käy varmasti muunkinlainen kinuski :
Lunni leipoo - blogista olin bongannut tällaisen nopeatekoisen omenakakun höystettynä kinuskilla.
Nam, kyllä vaan kuulosti ja näytti sen verran hyvältä, että sitä halusin testata.
Omena-kinuskikakku |
Hurjan hyvää siitä tulikin! Omena ja kinuski ovat oivallinen makupari.
OMENA-KINUSKIKAKKU
Taikina:
2 dl sokeria
2 kananmunaa
115 g voita
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 1/2 dl maitoa
Täyte:
4 omenaa
1 1/2 dl kinuskia
1. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
3.Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
4.Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
5. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
6. Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
7. Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
8.Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Mietin, että jos kaapissa sattuu olemaan muut ainekset, mutta ei kinuskia, niin tämä on varmasti hyvää myös niin, että ripottelee omenakuutioiden päälle vaikka kanelia ja fariinisokeria.
Oikein mehevää ja suussa sulavan hyvää kakkua.
Käytin tätä karamellisoitua kondensoitua maitoa, toki käy varmasti muunkinlainen kinuski :
Omena-kinuskikakku |
Maitotiiviste |
Voi mitä herkkua!
VastaaPoistaMeilläkin oli viime vuonna muumiotautia, tosin ei kaikissa ompuissa. Vein roskiin kaikki, lehtiä en tajunnut edes ajatella. Tänä vuonna ollaan onneks mokomalta vaivalta säästytty.
Voi kun mekin oltais säästytty muumiotaudilta, mutta tuntuu että sitä on viimevuotista enemmän. Yksi puu on ihan täynnä muumiotautisia omenoita, montaa kunnon omenaa siitä ei tule :(
Poista