sähköposti : titantupa@gmail.com


torstai 19. tammikuuta 2017

Syntymäpäiväkakku

Anoppi täytti kunnioitettavat 80-vuotta. Sen ikäiselle ei osaa oikein lahjaa ostaa, joten sovimme hänen kanssa, että teen hänen juhliin kakut. Anopin toinen poika ja tytär hankkivat muut tarjottavat. Se oli meidän lahja hänelle. Anopin ei tarvinnut huhkia juhlia varten vaan sai vaan ottaa vieraat vastaan ja muut toivat tarjottavat. 

Anoppi pitää ruusuista ja varsinkin punaisista. Se oli lähtökohta koristelulle. Punainen ja valkoinen väreinä. Mitään liian koristeellista kakkua en halunnut tehdä, vaan hillityn ja kauniin - toivottavasti ainakin. 

Syntymäpäiväkakku
 Kakussa on neljä kappaletta levykakkupohjia, kukin neljän kananmunan pohja. Täytteinä tuttu makupari vadelmamoussee ja vaniljamoussee.
Tein molemmat täytteet kaksinkertaisina. Kakkuun tuli siis kaksi kerrosta vadelmatäytettä ja yksi kerros vaniljatäytettä. 
Kakun päällä kosteuseristeenä on sveitsiläinen marenkivoikreemi.
Päällä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Liljat on tehty tällä ohjeella.  Ruusuista ei minulla blogissa olekaan ohjetta, itsekin sen aina googletan. Käytän tätä ruusumuottia kun näitä ruusuja teen. Ruusun lehtiin on käytetty tätä muottia. 
Kerma on Knorrin Kuohu vispiä, jote olen ostanut tukusta.  Tykkään siitä varsinkin näissä isoissa kakuissa ja erityisesti kesällä se on kyllä ehdoton suosikki! Vaahtoa tulee paljon, se on kestävää, kauniin valkoista ja hyvän makuistakin. Pitää vaan varoa ettei sitä vatkaa liikaa. Joskus olen niinkin tehnyt ja jonkun ajan kuluttua on kakun pursotukset saattaneet ihan pudota alas. Ei valua vaan ihan on osa pudonnut. Jos kermaa varkaa liikaa niin se jääkaapissa ollessaan kovettuu ja saattaa tosiaan pudota reunoilta.
Sopivasti vatkattuna kerma on pehmeää ja kestää kakussa hyvin, lämpimälläkin. 

Varakakkuna oli tällainen yksinkertainen kakku. Kokeellinen versio. Testasin jonkin sortin marmorikuviota tähän.

 Tähän tuli täytteeksi pelkkää vadelmamousseeta. Aika loppui nimittäin kesken. 

 

1 kommentti:

  1. Kauniita kumpainenkin, mutta taisin tykästyä enemmän tuohon varakakkuun. :)

    VastaaPoista