tiistai 16. toukokuuta 2017

Teeleivät chia-siemenillä

Tämän reseptin bongasin joskus kaupan kassajonossa , en muista minkä lehden sivuilla. Nappasin kuvan reseptistä, koska se vaikutti mielenkiintoiselta - chia siemeniä taikinassa  ja gluteenittomiakin vielä nämä leivät.

teeleivät chia-siemenillä
Kovin maukkaita olivat! Tässä on pitkä taikinan kohotusaika, mutta muuten ei tekeminen vie aikaa. Nämä eivät siis kuitenkaan ole mitään pikaleipiä juuri tuon kohotusajan takia.  Taatusti teen toistekin! Kymmenen leipää näistä tuli.

TEELEIVÄT CHIA-SIEMENILLÄ 

25 g hiivaa
5 dl maitoa
2 rkl vaaleaa siirappia
1 tl suolaa
1 rkl psylliumjauhetta
1/2 dl chia-siemeniä
1 1/2 dl maissitärkkelystä
2 dl maissijauhoja
3 dl tattarijauhoja
päälle chia siemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. 
2. Lisää siirappi, suola , psyllium, chia-siemenet, maissitärkkelys sekä maissi- ja tattarijauhot vähän kerrallaan.
3. Vatkaa löysäksi taikinaksi sähkövatkaimella.
4. Peitä kulho kelmulla. Anna kohota 75 minuuttia.
5. Sekoita taikna uudelleen. Lusikoi taikina leiviksi kahdelle pellille. Leivät leviävät paistuessaan, joten jätä tilaa niiden väliin. Ripota pinnalle chia-siemeniä. 
6. Anna leipien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
7. Paista uunin keskitasolla 14-16 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä liinan alla.



chia- siemen teeleivät
 Tuoreina erittäin hyviä, mutta maistuivat yhtä lailla seuraavanakin päivänä.  Chia siemenistä sen verran vielä, että niistä  "saa reilusti mm. kalsiumia, magnesiumia sekä rautaa. Lisäksi se sisältää runsaasti täysipainoista proteiinia, ravintokuitua sekä ALA-rasvahappoja, jotka tutkitusti auttavat normalisoimaan kolesterolitasoa."
Varsin terveellisiä siis!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti