torstai 15. kesäkuuta 2017

Raparperitiramisu

Raparperille yritän vielä joka päivä  keksiä käyttöä , jotta saisi edes osan käytettyä. Ikävää antaa sen mennä hukkaan. Yhdelle työkaverille jo ison pussillisen kiikutin. Hyvä jos menee käyttöön.
Kaikenlisäksi meillä alkoi lehtikompostiinkin kasvaa raparperi, ilmeisesti jostain viime vuonna sinne heittämästäni raparperin kukasta. Tai jostain osasta. No kasvakoon siellä :)

Löysin K-ruoka sivuilta mielenkiintoiselta kuulostavan raparperitiramisun ohjeen. Vaikutti olevan kohtalaisen helppotekoinenkin, joten sen päätitn tehdä eilen illalla puutarhahommien jälkeen.



Raparperitiramisu
 Kuva on hieman tummahko, alkoi jo ilta ( tai yö) hämärtää, kun kuvasin tätä. Tämä tiramisu oli kesäisen raikas! Raparperin kirpeähkö maku ja juusto-kerma-jogurttiseos olivat ihan täydellinen makuyhdistelmä.
Oivallinen kesäinen jälkiruoka ja kuten K-ruoka sivuilla sanottiin, mikseipä kävisi ihan juhliinkin tarjottavaksi.

RAPARPERITIRAMISU

Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 1/2 dl omenatäysmehua tai vahvaa kahvia
2 rkl mantelikööriä

Raparperitäyte:
1 litra ( n. 400 g )  raparperinpaloja
1/2 - 1 dl vettä
1 dl sokeria

Täyte:
2 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa ( maustamaton tai vanilja)
200 g turkkilaista jogurttia
3 rkl sokeria

Pinnalle :
Kanelia

1. Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä päivänä.)
2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
4. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi.
5. Sekoita mehu tai kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.
6. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, jogurtti ja sokeri.
7. Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina. 
8. Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi pinnalle kanelia.

Me ei annettu tämän vetäytyä ennenkuin maistettiin. Hyvää oli ihan hetikin syötynä. Kostutusta mielestäni ei tarvitse paljon, koska raparperitäyte on kosteaa ja kostuttaa kakkupohjaa jo valmiiksi. En laittanut noin paljon kuin ohjeessa oli.
En alkanut kymmenen jälkeen illalla keittää kahvia, joten kostutin tämän omenamehu/vaniljaliköörin sekoituksella. Mantelilikööriä meillä ei ollut enkä viitsinyt tämän takia sitä aiemmin päivällä ostaa. Vaniljalikööriä löytyi kaapin perukoilta.

Raparperitiramisu

Kesäistä herkkua!

Raparperitiramisu
Tämähän voisi olla vaikka keskikesän juhlan herkku. Valmistuu nopeasti eikä minun mielestä vaadi tuota yön yli jääkaapissa vetäytymistä ennenkuin tätä syö. Heti vaan lusikoimaan!
 
Nyt tähän alle jää tyhjää tilaa eikä kone suostu poistamaan, joten jääköön sitten . Korjataan asia myöhemmin  - jos onnistuu :)
 
Hyvää kesänjatko kaikille! Ensi viikolla onki jo juhannus, mihin tämä aika rientää!

 
 
 

 

 

 

 

 
 

 

2 kommenttia:

  1. On kyllä mielenkiintoinen ohje, kiinnostuin heti! :) Edellisen postauksen mehu on myös varsin houkutteleva ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan jo toinenkin satsi tehty mehua, ihan itselle tällä kertaa kun aiemmat myytiin markkinoilla. :)

      Poista