tiistai 3. lokakuuta 2017

Vaniljainen mustikkamuffins

Käytiin aviomiehen kanssa viime viikonloppuna mustikoita poimimassa. Niitä tosiaan vielä löytyi ja olivat jopa ihan poimittavassa kunnossa. Tosin joukossa oli niitäkin, jotka kivasti liiskaantuivat sormiin :)
Kesällä jostain syystä jäi kokonaan marjastaminen väliin, mutta onneksi vielä saimme 3 litraa kerättyä.  Pari hirvikärpästäkin bongattiin, mutta onneksi jäi niihin kahteen. Sisko on puhunut kymmenistä hirvikärpäsistä  kun hän on käynyt sienestämässä saariston metsissä.  Uimalakki päässä on sieniä kerännyt :)

Mustikoista sain innoituksen kokeilla vaniljaisia mustikkamuffineja.  Halusin niihin vaniljaisen täytteen, en pelkästään taikinaan jotain vaniljaista.
Aika hyvin toteutus vastasi mielikuvaa, joka minulla oli ennen leivontaan ryhtymistä.

Vanilja-mustikkamuffins
Oikein maukkaita ja meheviä muffineja! Mustikoita olisi voinut laittaa enemmänkin, laitoin ehkä turhan vähän.Tässä mustikat ja rahkatäyte ovat keskellä muffinia, mutta jos haluaa ylimmän kuvan näköisiä muffineita, niin ne kannattaa laittaa melko pinnalle.
Tämän ohjeen mukaan sain aikaan 10 muffinia. Ei niitä suuria amerikanmuffineja  vaan sanoisin, että keskikokoisia.

VANILJAINEN MUSTIKKAMUFFINS

2 kanamunaa
2 dl sokeria
100 g sulaa margariinia / voita
2 dl kevytkermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk vaniljarahkaa

1. Sekoita munat ja sokeri. Ei tarvitse vatkata.
2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon.
3. Lisää margariini-kermaseos vuoroin jauhojen kanssa munien ja sokerien joukkoon.
4. Laita taikinaa muffinivuokiin. Laita päälle mustikoita ja nokare vaniljarahkaa. Lisää siihen päälle vielä taikinaa.
5. Paista 200 asteessa noin 15 - 17 minuuttia.

Vaniljarahkan tilalle voisi ajatella vaikka sitruunarahkaa tai vaniljakiisseliä. Se kuulostaa varsin houkuttelevalta, joten pitää kokeilla sitäkin.

Tässä alla olevan  kuvan muffinissa mustikat ja rahka olivat alempana kuin ensimmäisessä kuvassa. Jotenkin paremman näköisiä muffineita tuli, kun mustikat ja rahka olivat kohtalaisen pinnalla.

Vaniljainen mustikkamuffins
Seuraavalla kerralla laitan ainakin mustikoita vähän enemmän  , ehkä täytettäkin hieman enemmän.
Vaikka hyviä olivat näinkin!

Mustikoista vielä yksi kuva.Kurjanrahkan ulkoilualueella reilu viikko sitten tuli ohimennen bongattua mustikoita. Olivat oikein isoja! Astiaa ei ollut mukana, mutta onneksi oli pari juomapulloa. Juomat juotuamme keräsin pullot täyteen mustikoita. Ja ekologinen sammalkorkki päälle, kun varsinainen korkki katosi jonnekin.

Vähän harmittaa ettei ole aiemmin tullut mentyä marjastamaan. Mustikoiden keräämisessä on jotain tosi terapeuttista. En tiedä mikä siinä on, mutta puolukoiden kerääminen ei ole ollenkaan yhtä kivaa. Siskolle taas terapiaa on sienestäminen :)
Tosin kyllä pakastin on nyt jo täynnä puutarhan satoa, mutta kyllä niitä mustikoita johonkin koloon olisi saanut mahtumaan.
Jos sitä vielä ensi viikonloppuna kävisi katsomassa metsässä....


 

1 kommentti:

  1. Oijoi miten herkullisen näköisiä muffinsseja♥ Nam!!:) Täällä meillä päin oli ihan onneton mustikkavuosi.."vakipaikoilla" ei ollut yhtään mustikoita ja mistä niitä löytyi olivat ihan pieniä ja mauttomia:( Jospa ensi kesänä taas olisi..Tuo pullohan oli näppärä tapa saada herkut mukaan metsästä:) Mukavaa alkanutta lokakuuta!

    VastaaPoista