Kaapista löytyi appelsiini-mangolikööriä, ostettu viime vuonna laivalta kun olimme Saksan / Itävallan road tripillä. Joku tarjous siellä muistaakseni silloin oli ja lankesin mainonnan "uhriksi". Kaapissa tämä pullo on könöttänyt siitä saakka, joten aloin miettiä sille jotain käyttöä.
Appelsiini-mangojuustokakku ensimmäisenä tuli mieleen. Lorautin täytteeseen ja kiilteeseen vähän tätä likööriä.
Oikein maukasta kakkua! Likööri sopi tähän varsin hyvin. Jostain blogista ( en yhtään muista mistä) löysin tämän hauskan idean laittaa "sikarivohveleita" kakun reunalle. Sopivat tähänkin kakkuun hyvin vaikka tuli kyllä mieleen, että olisivat kuin nenä päässä jossain suklaisessa juustokakussa.
APPELSIINI-MANGOJUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g digestive keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu / tässä käytin osittain likööriä
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk mangososetta
1 - 1,5 dl sokeria, maun mukaan
5 liivatelehteä
Kiille:
3 liivatelehteä
1 prk mangososetta
1,5 appelsiinin mehu puristettuna / tässä käytin taas osittain likööriä
1. Valmista ensin pohja: murskaa keksit ja sekoita ne rasvan kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Purista appelsiinin mehu , raasta kuori.
3. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita siihen tuorejuusto, sokeri, mangosose ja appelsiininkuoriraaste.
4. Sulata vedessä 5 -10 minuuttia lionneet liivatelehdet kiehautetttuun appelsiinimehuun / likööriin. Kaada hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon.
5. Kumoa täyte kakkupohjan päälle ja laita viileään vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
6. Tee kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Sulata ne kuumaan appelsiinimehu / likööriseokseen. Sekoita mangososeen joukkoon. Sekoita huolellisesti, siivilöi tarvittaessa, lisää sokeria ja kaada kakun päälle hyytymään. Anna tekeytyä viileässä vähintään 3 tuntia.
Appelsiini-mangojuustokakku ensimmäisenä tuli mieleen. Lorautin täytteeseen ja kiilteeseen vähän tätä likööriä.
Appelsiini-mangojuustokakku |
APPELSIINI-MANGOJUUSTOKAKKU
Pohja:
200 g digestive keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
1 appelsiinin kuori raastettuna
1 appelsiinin mehu / tässä käytin osittain likööriä
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g appelsiinituorejuustoa
2 prk mangososetta
1 - 1,5 dl sokeria, maun mukaan
5 liivatelehteä
Kiille:
3 liivatelehteä
1 prk mangososetta
1,5 appelsiinin mehu puristettuna / tässä käytin taas osittain likööriä
1. Valmista ensin pohja: murskaa keksit ja sekoita ne rasvan kanssa. Levitä irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
2. Purista appelsiinin mehu , raasta kuori.
3. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, sekoita siihen tuorejuusto, sokeri, mangosose ja appelsiininkuoriraaste.
4. Sulata vedessä 5 -10 minuuttia lionneet liivatelehdet kiehautetttuun appelsiinimehuun / likööriin. Kaada hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon.
5. Kumoa täyte kakkupohjan päälle ja laita viileään vetäytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
6. Tee kiille. Liota liivatteita kylmässä vedessä hetki. Sulata ne kuumaan appelsiinimehu / likööriseokseen. Sekoita mangososeen joukkoon. Sekoita huolellisesti, siivilöi tarvittaessa, lisää sokeria ja kaada kakun päälle hyytymään. Anna tekeytyä viileässä vähintään 3 tuntia.
appelsiini-mangojuustokakku |
Herkullisen näköinen kakku! Nam!
VastaaPoistaHerkullisen oloinen kakku! Liköörillä tuli varmasti oma mukava twistinsä makuun 😉
VastaaPoistaJuu, kyllä vaan :)
PoistaOnpa pehmeän ja raikkaan näköinen kakku, nam! :D
VastaaPoista