keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Piparkakun makuinen rahkapiirakka

Piparkakkutalojen  teon, työn ja kissakiireiden lomassa ehdin sentään vähän leipoakin. Jotain hyvää teki mieli ja muistui mieleen taannoin tekemäni piparkakun makuinen rahkapiirakka. Sehän on ajankohtainen maku ja koska se on nopeatekoinen niin sitä päädyin tekemään. 


Piparkakun makuinen rahkapiirakka
Piparkakkurahkapiirakka 

Pohja:

100 g voita tai margariinia
1/2 - 1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

2 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 purkki (250 g) piparkakun makuista rahkaa
1 dl kermaviiliä (tai maitoa)
1 kananmuna
1/2 - 1 dl sokeria 

piparkakun murusia

1. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna vatkaten.
2. Lisää jauhoseos joukkoon.
3. Painele pohja voideltuun piirakkavuokaan.
4. Sekoita täytteen ainekset keskenään, kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle piparkakun murusia.
6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


Nuo piparkakun muruset olivat kyllä ihan kiva lisä tähän.  Täytettä tulee tällä ohjeella ohut kerros 26 cm vuokaan eli kannattaa tehdä pienempään vuokaan tai tehdä 1,5 kertaisena jos haluaa muhkeamman täytteen. 
Spelttijauhoja ei ollut kaapissa, joten käytin ihan vehnäjauhoja. Spelttijauhot sopivat maultaan tähän rahkapiirakkaan erittäin hyvin, joten kannattaa käyttää osittain niitä jos niitä vaan on. 

Kissakiireet ovat Suomen löytöeläinten kummit ry:n kiireitä. Kovasti on ollut talteen otettavia kissoja viime aikoina. Populaatiopaikkoja ja paikkoja, joissa alkaa olla populaation alkua , koska homma on päässyt karkaamaan käsistä. Miten säälittääkään kissat, joita tuonne tulevan talven jalkoihin jää. Osan voimme pelastaa, emme valitettavasti kaikkia.
Minulla on neljä kissaa tuolla ulkorakennuksen saunatuvassa odottamassa eläinlääkärille pääsyä. Sieltä ne menevät suoraan kotihoitopaikkoihin.  Niin hienoa, että ihmiset ovat valmiita toimimaan sijaiskotina kodittomille ♥ Kotihoidot ovat näiden kissojen tie uuteen mahdollisuuteen, koska meillä ei ole mitään löytöeläinkotia, jonne ottaa kissoja. 

Tässä kaksi saunatuvan asukasta , itse isäntä ja kovaääninen emäntä.


koditon kissa , slek ry

 Valtavan kokoinen kolli tämä isäntä! Ei  millään muotoa nälkiintynyt. 

koditon kissa, slek ry

Ja tämä emäntä protestoi kovalla äänellä, kun se päästettiin loukusta vapaaksi saunatuvassa. :) 

Kissaparat eivät tiedä, että tämä tehdään vain niiden parhaaksi. Ensi viikolla ne pääsevät kotioloihin opettelemaan elämää ihmisen kanssa. 

2 kommenttia:

  1. Tässä on asia josta voisin avautua aika pitkän tekstin verran... En ymmärrä miten ihmiset suhtautuvat kissoihin niin välinpitämättömästi.
    Näin kissan-ja koiran omistajana tiedän että onhan kissa hieman itsenäisempi, mutta loppu peleissä aika samanlainen kuin koira. Samanlailla tarvitsee hoitoa, ruokaa, leikkihetkiä, silittelyhetkiä kuin koirakin. Itse en voisi enää edes kuvitella elämää ilman kissoja ♥
    Joka vuosi ennen joulua aina annan rahalahjoituksen SLEKille ja aion niin tehdä tänäkin vuonna. Teette tärkeää työtä ♥

    VastaaPoista