Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli taas vaikka mitä kivaa. Ensimmäisenä testiin lähti porkkanakuppikakut , " kuppikakut kuin porkkanamaa" . Kuorrutuksen päälle murusuteltiin vielä muffinsmuruja.
Erittäin makoisia olivat kyllä ! Lehden reseptissä käytettiin mansikoita, jotka kastettiin oranssiin candy meltsiin, mutta minä tein sokerimassasta miniporkkanat koristeiksi.
Porkkanakuppikakku:
Pohja:
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
1 dl mantelirouhetta
3 dl porkkanaraastetta
Kuorrute:
175 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl tomusokeria
100 g suklaata
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla. Lehden ohjeessa sanottiin 12 kpl, mutta ehkä tein isompia, koska minun taikina riitti yhdeksään muffinsiin.
2. Raasta porkkanat.
3. Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita öljy munavaahtoon.
4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelitouhe, leivinjauhe , sooda ja suole keskenään. Kääntele jauhoseos munavaahtoon.
5. Lisää porkkanaraaste taikinaan. Jaa taikina vuokiin.
6. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikulla kokeillen taikinaa ei enää tartu. Anna pohjien jäähtyä.
7. Kuorrute : Murusta kaksi muffinia lautasella ( en raaskinut murustaa kuin yhden - jos haluaa kunnolla muruseosta kaikkien muffinsien päälle niin kannattaa murustaa kaksi ) .
8. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri yhteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää se kuorrutteeseen.
9. Pursota jokaiselle muffinsille paksu kerros kuorrutetta. Taputtele kuorrutteen päälle murustettua muffinia.
Lehden ohjeen mukaan mansikat kastettiin sulaan candy meltsiin ja annettiin hetken jähmettyä. Minulla ei ollut mansikoita , joten tein porkkanat sokerimassasta.
Hyviä olivat!
porkkanakuppikakku |
Porkkanakuppikakku:
Pohja:
2 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl soodaa
1 dl mantelirouhetta
3 dl porkkanaraastetta
Kuorrute:
175 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl tomusokeria
100 g suklaata
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipellin kolot paperivuoilla. Lehden ohjeessa sanottiin 12 kpl, mutta ehkä tein isompia, koska minun taikina riitti yhdeksään muffinsiin.
2. Raasta porkkanat.
3. Vaahdota munat ja sokerit erittäin kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita öljy munavaahtoon.
4. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelitouhe, leivinjauhe , sooda ja suole keskenään. Kääntele jauhoseos munavaahtoon.
5. Lisää porkkanaraaste taikinaan. Jaa taikina vuokiin.
6. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikulla kokeillen taikinaa ei enää tartu. Anna pohjien jäähtyä.
7. Kuorrute : Murusta kaksi muffinia lautasella ( en raaskinut murustaa kuin yhden - jos haluaa kunnolla muruseosta kaikkien muffinsien päälle niin kannattaa murustaa kaksi ) .
8. Sekoita tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri yhteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää se kuorrutteeseen.
9. Pursota jokaiselle muffinsille paksu kerros kuorrutetta. Taputtele kuorrutteen päälle murustettua muffinia.
Lehden ohjeen mukaan mansikat kastettiin sulaan candy meltsiin ja annettiin hetken jähmettyä. Minulla ei ollut mansikoita , joten tein porkkanat sokerimassasta.
Hyviä olivat!
porkkanakuppikakut |
porkkanakuppikakut |
Porkkaleivonnaiset :p Nam! Ihana koristeluidea tämä :)!
VastaaPoistaEn muistanut ostaa mansikoita, joten näillä mentiin :)
PoistaMä ihastelin kanssa näitä porkkanakuppikakkuja tuossa lehdessä! Niin ihanan näköisiä ♥
VastaaPoistaOlivat kyllä maukkaita!
PoistaEi vitsit itä herkkumuffinsseja! Ja onpa hauska idea tosiaan tehdä porkkana mansikasta, täytyy sitäkin joskus testata.
VastaaPoistaJuu, sitä pitää itsekin seuraavalla kerralla testata :)
PoistaVoi miten mehevän ja hyvän näköisiä!
VastaaPoistaMaukkaita!
PoistaMäkin tein just porkkanakuppikakkuja, mutta vähä eri reseptillä =D
VastaaPoistaPorkkanakuppikakut on aina niin hyviä!
PoistaNiin söpöjä ja varmasti herkullisia! Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaOikein hyviä! Leivotaan lehdessä on vaikka mitä mielenkiintoista. Vanhin tytär tilas joululahjaksi ( vinkkasin) ja kyllähän sitä tilausta pitänee jatkaa kun heti jäin koukkuun :D
Poista