Leivotaan lehden tekijöiltä ilmestyi tässä taannoin ylimääräinen "Juhlaherkut" - lehti.
Hetken sitä selattuani päätin, että se lehti on ostettava. Monta reseptiä, jotka päätyivät " to do" - listalle. Se onkin melko pitkä lista jo :)
Aloitin punasipulipiirakasta. Lehdessä se on "Chorizo-punasipulipiirakka" , mutta en sitä lähikaupasta löytänyt enkä viitsinyt sen kummemin alkaa etsiä, koska en chorizo-makkarasta edes tykkää. Tein piirakan siis pelkällä punasipulilla.
Punasipulipiirakka
pohja:
100 g jääkaappikylmää voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl hienoa parmesaaniraastetta
1 keltuainen
3/4 dl kylmää vettä
täyte:
2 punasipulia
1 tl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
1 prk ranskankermaa
100 g emmeltajuustoraastetta
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
(50 g chorizo-makkaraa)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseem. Voitele vuoka , esim pitkänomainen 10 x 25 cm. Minä käytin pyöreää vuokaa, halkaisija 20 cm.
2. Nypi voi ja vehnäjauhot pohjaa varten murumaiseksi.
3. Lisää parmesanraaste sekä keltuainen. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta muodostuu pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
4. Siivuta täytettä varten sipulit ohuiksi. ( leikka chorizo ohuiksi viipaleiksi).
5. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää hunaja ja mustapippuri.( Lisää lopuksi chorizo). Kypsennä hetki. Anna jäähtyä.
6. Vatkaa kulhossa sekaisin ranskankerma, juusto, muna ja mausteet.
7. Painele takina vuokaan.
8. Kaada phjan päälle sipulitäyte ja lopuksi päälle ranskankermaseos.
9. Paista uunissa 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Varsin hyvänmakuista ihan vain sipulipiirakkana. Minä tykkään sipuleista muutenkin , joten minulle sopi hyvin tämä sipuliverrsio.
Tänä vuonna en laittanut sipulia kasvamaan, yritin vähän karsia sitä mitä istutan / kylvän. Kun aika ei vaan riitä kaikkeen. Nytkin piha on kuin viidakko. Siellä pitäisi aamusta iltaan touhuta, mutta kun on tuo työkin, joka haittaa harrastuksia. Ja vapaaehtoistyö ja mummin pikku tirpat.
Ehkä joskus on aikaa kaikkeen. Lottovoittoa odotellessa - tai eläkepäiviä ?! :)
Hetken sitä selattuani päätin, että se lehti on ostettava. Monta reseptiä, jotka päätyivät " to do" - listalle. Se onkin melko pitkä lista jo :)
Aloitin punasipulipiirakasta. Lehdessä se on "Chorizo-punasipulipiirakka" , mutta en sitä lähikaupasta löytänyt enkä viitsinyt sen kummemin alkaa etsiä, koska en chorizo-makkarasta edes tykkää. Tein piirakan siis pelkällä punasipulilla.
Punasipulipiirakka |
Punasipulipiirakka
pohja:
100 g jääkaappikylmää voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl hienoa parmesaaniraastetta
1 keltuainen
3/4 dl kylmää vettä
täyte:
2 punasipulia
1 tl hunajaa
1/2 tl mustapippuria
1 prk ranskankermaa
100 g emmeltajuustoraastetta
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
(50 g chorizo-makkaraa)
1. Kuumenna uuni 200 asteeseem. Voitele vuoka , esim pitkänomainen 10 x 25 cm. Minä käytin pyöreää vuokaa, halkaisija 20 cm.
2. Nypi voi ja vehnäjauhot pohjaa varten murumaiseksi.
3. Lisää parmesanraaste sekä keltuainen. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta muodostuu pallo. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.
4. Siivuta täytettä varten sipulit ohuiksi. ( leikka chorizo ohuiksi viipaleiksi).
5. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä öljyssä. Lisää hunaja ja mustapippuri.( Lisää lopuksi chorizo). Kypsennä hetki. Anna jäähtyä.
6. Vatkaa kulhossa sekaisin ranskankerma, juusto, muna ja mausteet.
7. Painele takina vuokaan.
8. Kaada phjan päälle sipulitäyte ja lopuksi päälle ranskankermaseos.
9. Paista uunissa 20 - 25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Varsin hyvänmakuista ihan vain sipulipiirakkana. Minä tykkään sipuleista muutenkin , joten minulle sopi hyvin tämä sipuliverrsio.
Tänä vuonna en laittanut sipulia kasvamaan, yritin vähän karsia sitä mitä istutan / kylvän. Kun aika ei vaan riitä kaikkeen. Nytkin piha on kuin viidakko. Siellä pitäisi aamusta iltaan touhuta, mutta kun on tuo työkin, joka haittaa harrastuksia. Ja vapaaehtoistyö ja mummin pikku tirpat.
Ehkä joskus on aikaa kaikkeen. Lottovoittoa odotellessa - tai eläkepäiviä ?! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti