maanantai 24. kesäkuuta 2019

Uuniperuna kasvistäytteellä

Mennäänpä taas ruokaohjeisiin.   Joskus joku resepti jää vakiokäyttöön ja ajattelin niitä laittaa myös tänne blogin puolelle.
Uuniperunaa ei ollut tullut tehtyä pitkään aikaan, kunnes jossain kohtaa törmäsin tähän Arlan reseptiin, jossa perunoilla on kasvistäyte. Vaikutti kovin kiinnostavalta. Me kun haluamme viikoittain ja mielellään useamman kerran viikossa syödä  jotain muuta kuin liharuokaa, niin halusin testata josko tästä tulisi meille yksi suosikki. Tuli kyllä.
 
Itse olen aina ennen käärinyt uuniperunat folioon ( silloin harvoin kun uuniperunaa on tullut tehtyä) , mutta teinkin ne nyt eri tavalla. Iltasanomien  Ruokalan artikkelin mukaan parhaat uuniperunat saa, kun niitä ei kääri folioon .




Tämä oli niin ruokaisaa ettei tarvinnut muuta kylkeen kuin avokadoa ja salaattia. Perunat olivat isoja, kuten uuniperunat yleensä ovat.


Uuniperunat kasvistäytteellä


Jauhoisia perunoita , esim. Rosamunda
200 g  tuorejuusto paprika & tilli
1 paprika
1 pieni sipuli
rouhittua mustapippuria
suolaa

1. Pese ja kuivaa perunat. Älä kuori. Pistele perunoihin haarukalla reikiä.
2. Lado perunat uunipellille joko suolapedille tai leivinpaperille. Paahda uunissa 180 asteessa, kunnes pinta on rapea ja sisus pehmeä. Ison perunan kypsentämiseen menee noin tunti.
3. Täytettä varten kuori sipuli ja pilko se + paprika hienoksi silpuksi.
4. Sekoita paprika- ja sipulisilppu tuorejuuston joukkoon ja mausta pippurilla ja suolalla. Anna maustua hetken jääkaapissa.
5. Lusikoi täytettä uuniperunoiden viiltoihin.

Näitä ollaan jo tehty useamman kerran . Näistä tykkää myös meidän nuorimmainen. Me emme käyttäneet Rosamundaa,koska sitä ei kaupasta löytynyt, mutta joku toinen jauhoiseksi mainittu lajike tämä oli. En kylläkään muista mikä.
  
Kyllä vaan maistuivat. Helppoa ja hyvää.

2 kommenttia:

  1. Kiitos muistutuksesta - näitä herkkuja ei olekaan tullut tehtyä piiiiitkään aikaan!! Öölannissa söimme uuniperunat mäti-katkarapu täytteellä ja ne oli ihan superhyviä!! Täytyy tehdä kotonakin joku päivä. Tämä on sitä paitsi sopivan kevyttä kesäsyömistä.

    VastaaPoista
  2. Niin on, just sopivaa kesäruokaa! Joku kalatäyte oliskin hyvä, pitänee testata. Tosin olla kovasti tykästytty tähän täytteeseen, mutta voihan sitä välillä muitakin testailla :)

    VastaaPoista