Silloin harvoin kun teen britakakkua, niin teen siitä tämän suklaisen version. Tuo rahkainen täyte sopii mielestäni täydellisesti tähän.
Tein tätä meille juhannuksen kahvipöytään. Juhannuksen olimme ihan kotona. Ei ollut erityistä intoa lähtee mnnekään, mikäs sitä on kotona ollessa.
Suklainenkin versio sopii hyvin kesän kahvihetkiin. Tykkään tästä enemmän kuin tavallisesta britakakusta.
Tässä vielä resepti.
SUKLAABRITAKAKKU
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeritonta, tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenkikuorrutus:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaotomusokeria
Täyte:
50 g suklaata
1 prk ( 2 1/2 dl ) suklaakermaa
1 prk ( 200 g) sitruunarahkaa
(1/2 dl kaakaotomusokeria)
1-2 banaania
Päälle :
100 g suklaata
marjoja
1. Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon.
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Levitä taikina ohueksi levyksi voidellulle leivinpaperille.
5. Vatkaa valkuaisia marenkia varten pari minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja lopuksi kaakaotomusokeri. Levitä pellille kakkupohjan päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
7. Jäähdytä levy ja leikkaa kahteen osaan.
8. Rouhi suklaa pieneksi.
9. Vaahdota suklaakerma. Sekoita se rahkan ja tomusokerin kanssa. Levitä seos toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta.
10. Viipaloi banaanit ja levitä ne suklaakermaseoksen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle.
11. Sulata koristelua varten suklaa ja levitä teelusikalla raitoja päälle. Koristele marjoilla.
Taaskaan en löytnyt suklaakermaa, joten käytin täytteeseen tavallista kermaa, jonka sekaan laitoin suklaakastiketta. Tllä kertaa käytin sitruunarahkan sijaan vaniljarahkaa, koska sitä oli jo valmiiksi jääkaapissa. Sopii ihan yhtä hyvin sekin tähän kakkuun.
Kakun päälle ei tällä kerralla riittänyt suklaata , laitoin siihen vähän suklaakastiketta.
Ihanaa herkkua tämä kyllä on !
Tein tätä meille juhannuksen kahvipöytään. Juhannuksen olimme ihan kotona. Ei ollut erityistä intoa lähtee mnnekään, mikäs sitä on kotona ollessa.
suklaabritakakku |
Tässä vielä resepti.
SUKLAABRITAKAKKU
Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeritonta, tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenkikuorrutus:
3 valkuaista
1 dl sokeria
1/2 dl kaakaotomusokeria
Täyte:
50 g suklaata
1 prk ( 2 1/2 dl ) suklaakermaa
1 prk ( 200 g) sitruunarahkaa
(1/2 dl kaakaotomusokeria)
1-2 banaania
Päälle :
100 g suklaata
marjoja
1. Voitele uunipellin kokoinen leivinpaperi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa keltuaiset joukkoon.
3. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
4. Levitä taikina ohueksi levyksi voidellulle leivinpaperille.
5. Vatkaa valkuaisia marenkia varten pari minuuttia. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja lopuksi kaakaotomusokeri. Levitä pellille kakkupohjan päälle.
6. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
7. Jäähdytä levy ja leikkaa kahteen osaan.
8. Rouhi suklaa pieneksi.
9. Vaahdota suklaakerma. Sekoita se rahkan ja tomusokerin kanssa. Levitä seos toiselle kakkupohjalle. Ripottele päälle suklaarouhetta.
10. Viipaloi banaanit ja levitä ne suklaakermaseoksen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle.
11. Sulata koristelua varten suklaa ja levitä teelusikalla raitoja päälle. Koristele marjoilla.
Taaskaan en löytnyt suklaakermaa, joten käytin täytteeseen tavallista kermaa, jonka sekaan laitoin suklaakastiketta. Tllä kertaa käytin sitruunarahkan sijaan vaniljarahkaa, koska sitä oli jo valmiiksi jääkaapissa. Sopii ihan yhtä hyvin sekin tähän kakkuun.
Kakun päälle ei tällä kerralla riittänyt suklaata , laitoin siihen vähän suklaakastiketta.
Ihanaa herkkua tämä kyllä on !
Suklaabritakakku |
Britakakusta oon tehnyt kumpaakin versiota, tämä suklainen on kyl ihanaa. Näyttää herkulta!
VastaaPoistaJuu, olen kyllä tykästynyt tähän :)
PoistaMä olen aina maistanut vain marjaisaa/hedelmäistä versiota Britakakusta. Nyt pitääkin ottaa agendalle tämä suklaabrita!
VastaaPoistakannattaa testata!
Poista