sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Kesäkurpitsakakku

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli muunmuassa kesäkurpitsakakun resepti. Saimme minun siskolta ja hänen mieheltä hervottoman ison kesäkurpitsan ja sitä olemme yrittäneet käyttää vähän sinne sun tänne. Tämä resepti tuli kuin tilauksesta. 

Kesäkurpitsakakku
Tämä oli erittäin mehevä kakku. Kesäkurpitsaa tuli tähän melko paljon ( 300 g), joten varmaan sen takia kakusta tuli todella mehevä. 
Minä ja aviomies tästä tykättiin, mutta esimerkiksi vävypoika ei kakkua ottanut , kun kuuli siinä olevan kesäkurpitsaa :D Hän ei kesäkurpitsasta tykkää missään muodossa. 

Kesäkurpitsakakku  
2 dl saksanpähkinöitä
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
3 munaa
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl oliiviöljyä
300 g kesäkurpitsaa
Kuorrute & koristelu : 
1 1/2 dl tomuskeria
1 sitruuna 

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele öljyllä (tai margariinilla) 2 litran vuoka ja korppujauhota se.
2. Rouhi saksanpähkinät veitsellä. Raasta kesäkurpitsa. Sekoita kulhossa yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. 
3. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Kääntele oliiviöljy ja kuivat ainekset vuorotellen vaahdon joukkoon.
4. Lisää viimeisenä taikinaan kesäkurpitsaraaste ja saksanpähkinät käännellen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. 
5. Paista uunin alatasolla noin 45 - 50 minuttia. Kokeile kypsyys tikulla.  Anna kakun jäähtyä vuoassaan. 
6. Kuorrute :Raasta pestyn sitruunan kuori. Purista sitruunasta 2 tl mehua. 
7. Vatkaa kulhossa sitruunamehu, tomusokeri ja osa kuoriraasteesta yhteen. Valuta kuorrute kakun päälle. Koristele kuoriraasteella.


Kannattanee antaa olla tuon 50 minuuttia. Minä taisin ottaa hieman liian aikaisin tämän uunista pois, olisi  saanut olla vielä. Kyllä tätä silti söi ihan mielellään, ei se "raakuus" haitannut. Väärä sana tuo, ei tämä raakaa ollut, mutta vielä 5-10 minuuttia uunissa olisi  voinut olla hyväksi. 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti