lauantai 21. syyskuuta 2019

Porkkana-tiikerikakku

Tämä on yksi niistä resepteistä, joita kuvasin kännykälläni silloin kun tytär vei pienen poikansa takaisin yöksi keskolaan ja mummi odotteli Tyksin ala-aulassa. Ajankuluksi selailin aulassa olleita vanhoja lehtiä ja kuvasin niistä löytyneitä reseptejä.   Täällä siitä vähän lisää.
En siis yhtään tiedä mistä lehdestä bongattu resepti. Sitä en muistanut kuvata. 

Porkkana-tiikerikakku
 Kuvassa kakku näyttää keltaiselta ja kyllähän se porkkana siihen väriä toi. Maultaan tämä oli aivan ihanaa! Porkkana toi mehevyyttä ja ainakin minä pidän kardemumman mausta. 

Porkkana-tiikerikakku

250 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 munaa
1-2  porkkanaa hienona raasteena 
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
Raidat:
1/3 osa kakkutaikinaa
3 rkl kaakaojauhetta
1/2 tl kanelia
2 rkl maitoa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitelle hyvin vatkaten. 
2. Raasta porkkanat hienoksi ja yhdistä raaste taikinaan.  Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kardemumma.  Sekoita jauhoseos sokerimunavaahtoon tasaisesti. 
3.  Ota kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon.  Sekoita siihen kaakaojauhe, kaneli ja maito. 
4. Leivtä voidellun ja korppujauhotetun rengasvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta.  Levitä sitten tumma taikina päälle ja vedä haarukalla tummaa ja vaaleaa taikinaa vähän sekaisin. Levitä loput vaaleasta taikinasta päälle. 
5. Paista kakkua 175 asteessa noin 45 - 50 minuuttia. Kokeile tarvittaessa kakun kypsyyttä puutikulla. 
6. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti ennenkuin kumoat sen. 

Todella maukasta kakkua. Tein taas kaksi kakkua kerralla. Toinen päätyi pakastimeen vierasvaraksi. Todennäköisemmin syömme sen itse :) 

Juuri ja juuri se sinne pakasrimeen mahtui. Ne marjat  siellä edelleen odottavat . Ajatuksen asteelle olen jo päässyt mehun keittämisessä. Ehkä kohta jo toteutuksenkin :) 
  
 

2 kommenttia:

  1. Kiva idea laittaa tiikerikakkuun porkkanaa. :)

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla. Kahvinmakuista tiikeriä jo testasinkin. Varmaan myös gluteenittomilla jauhoilla onnistuu tämä porkkanaversio. Kiitti kivoista ohjeistasi,
    t. Ella

    VastaaPoista