Tein vävypojalle ( tai oikeastaan melkein vävypoika, eivät ole naimisissa) syntymäpäivien kunniaksi mokkapalakääretortun lahjaksi. Vävypoika osaa arvostaa anopin leipomuksia, siit olen iloinen :)
Googlettamalla löytyi erilaisia vaihtoehtoja. Päädyin tekemään kääretortun Kodin kuvalehden reseptillä.
Tällä ainakin makeannälkä taittuu hetkessä!
MOKKAPALAKÄÄRETORTTU
Pohja :
Tuo täytteeseen tuleva tomusokerin määrä arvelutti, mutta tein kuten ohjeessa sanotiin. Kovin makeaa tämä oli, yhden palan maistoin tortun päästä. Hyvää toki, mutta makeaa. Ei montaa palaa olisi pystynyt syömään.
Tulipahan taas testattua yksi resepti "TO DO" - listalta . Melko pitkä on lista, pikkuhiljaa edetään :).
Googlettamalla löytyi erilaisia vaihtoehtoja. Päädyin tekemään kääretortun Kodin kuvalehden reseptillä.
mokkapalakääretorttu |
MOKKAPALAKÄÄRETORTTU
Pohja :
75 g voita
3 munaa
1½ dl sokeria
1¾ dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte :
100 g voita
6 dl tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 keltuainen
1-2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
Päälle :
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 rkl kuumaa, vahvaa kahvia
nonparelleja
- Sulata voi ja anna jäähtyä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä vehnäjauho, kaakao- ja leivinjauhe. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
- Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi, mutta jätä se leivonnaisen päälle jäähtymisen ajaksi, jottei torttu murene käärittäessä.
- Valmista täyte. Mittaa pehmeä voi, tomusokeri, kaakaojauhe, vaniljasokeri, suola, keltuainen ja kahvi kulhoon. Kahvin määrä riippuu siitä, kuinka pehmeää voi on ja kuinka levittyvää kuorrutuksesta haluat. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
- Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
- Kuorruta kääretorttu. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja kuuma kahvi keskenään. Valuta kuorrutus viiruiksi kääretortun päälle. Viimeistele nonparelleilla.
Tulipahan taas testattua yksi resepti "TO DO" - listalta . Melko pitkä on lista, pikkuhiljaa edetään :).
Onpas herkullisen näköinen! Ei ihme että vävy arvostaa anopin leipomuksia. :)
VastaaPoista