maanantai 3. helmikuuta 2020

Maapähkinävoi-mutakakku

Meillä oli kaapissa maapähkinävoita ja aloinkin etsiä googlen avulla mihin voisin sitä käyttää. Löytyikin maukkaan kuuloisia ja näköisiä herkkuja.
Päädyin Emman maapähkinävoi-mutakakkuun.  Osittain senkin takia, kun tämä oli sellainen "sekoita kaikki aineet keskenään jaa uuniin" - resepti. 


Maapähkinävoi-mutakakku
Olihan tämä herkkua! Täyteläistä ja täyttävää herkkua.


Maapähkinävoi-mutakakku


4 kananmunaa
4 dl sokeria
200 g voita tai margariinia
4 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3/4 dl maapähkinävoita



1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja vuoraa leivinpaperilla 25 cm kokoinen vuoka. 
2. Sekoita kulhossa kananmunat ja sokeri. Lisää sulatettu voi. Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Levitä taikina vuokaan ja lusikoi pinnalle maapähkinävoita. Tee kuvioita veitsellä.
3. Paista uunin keskitasolla 20-25 min. Piirakan kuuluu jäädä taikinaiseksi keskeltä, joten älä paista liian kauaa.

Paistoin tätä 20 minuuttia ja se oli ainakin meidän uunissa tarpeeksi. Jos olisin kauemmin paistanut, niin olisi tullut liian kypsäksi.
Maidotonkin versio on tästä helppo toteuttaa käyttämällä maidotonta margariinia. Tämä resepti jää kyllä vakiokäyttöön sen helppouden takia. Ja sen takia, kun tästä on mutkatonta tehdä myös maidoton versio sitten kun on tarve sellainen tehdä. Eikä toki vähiten maun takia! Oli hyvää !


maapähkinävoi-mutakakku








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti