maanantai 27. huhtikuuta 2020

Taatelilla makeutetut kaurakeksit

Tällainen helmi reseptiksi löytyi Leena muori leipoo - blogista.   Kuten Leenalla , on minullakin tapana sellainen, että kahvin kanssa pitää syödä jotain. Ihan mitä vaan, kunhan jotain. 
Tällainen pikkuleipä ilman sokeria on erinomainen idea. Kaiken lisäksi nämä ovat hyviä! 



Näitähän olisi popsinut vaikka kuinka monta peräjälkeen. Ihan pakko tehdä pikapuoliin toinen satsi. 
Tässä vielä Leenan resepti :

Taatelilla makeutetut kaurakeksit:

85 g voita tai margariinia
100 g taatelia (ilman kiviä)
1 kananmuna
2 1/2 dl kaurahiutaleita
pari kourallista pähkinöitä

1. Sulata voi ja jätä jäähtymään.  Poista taatelista kivet. 
2. Soseuta taatelit munan kanssa blenderissä tai sauvasekoittimella. 
3. Laita joukkoon pähkinät ja rouhi niitä vähän pienemmeksi. Joukkoon saa jäädä paloja , ne antavat mukavaa pureskeltavaa. Pähkinät voi rouhia myös veitsellä.
4. Lisää seokseen voi ja kauraryynit. Sekoita tasaiseksi. 
5. Lusikoi pellille paloja ja tasoita niitä. 
6. Paista 200 asteessa noin 12 - 14 minuuttia.

Minä en lusikoinut vaan ihan käsillä pyöritin palloja, joita litistin. Ehkä minun taikina oli sen verran jämäkkää. 
Meidän uunissa riitti 12 minuuttia. Silti paistuivat näin hyvin. Ja niin hyviä ! Aviomiestä kun pyysin tällaista maistamaan, niin hänen ensimmäinen reaktio oli ( ennen kuin maistoi), että voiko olla hyvää ilman sokeria. No maistui kyllä hänellekin nämä !

Näistä tuli vakiopikkuleivät meille. Jos tekee mieli jotain hyvää niin voi ottaa tällaisen . Ei tarvitse aina sokerisia juttuja syödä. 
Ensi kerralla testaan vaikka hasselpähkinää tai saksanpähkinää. Nyt laitoin näihin maapähkinää, koska niitä sattui kaapissa olemaan. 

2 kommenttia:

  1. Rakastan kaurakeksejä + vihaan taatelikakkua.
    Tämä on siis kokeilemisen arvoinen kombo!!

    VastaaPoista