sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Hampurilaiset härkäpapurouhe-porkkapihvillä

Miten ihania kasvisruokia sitä onkaan olemassa! Nyt Ronjan kotona asuessa on tullut kyllä testattua jos jonkinlaista kasvisruokaa ja ne useimmiten ovat paljon parempia kuin liharuuat. Toki makuja on monia, mutta minulle maistuu erittäin hyvin nämä lihattomat ruuat. 

Yksi suosikeistamme on härkäpapurouhe-porkkanapihvit. Niitä olemme tehneet useamman kerran ja miten hyviä ovatkaan itse tehdyt hampurilaiset näillä pihveillä! Ei voisi parempaa hampurilaista olla.


Sämpylät olen tehnyt tällä reseptillä.  Tulee hyviä ja kuohkeita sämpylöitä. Sopivat erinomaisesti hampurilaisiin. 
Ja nuo pihvit sitten. Niihin löysin reseptin Marttojen sivuilta. Sieltä löytyy varsin hyviä ja käyttökelpoisia reseptejä.
Tässä vielä resepti pihveihin .

HÄRKÄPAPUROUHE-PORKKANAPIHVIT

1 sipuli

1 rkl rypsiöljyä
2 dl kermaviiliä  
2 dl härkäpapurouheseosta 
1 keskikoinen porkkana raastettuna
2 munaa
1/2 dl speltti- tai hiivaleipäjauhoja
3/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2-3 rkl hienonnettua basilikaa , korianteria tai persiljaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipuli öljyssä paistinpannussa. 
2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
3. Paista pihvit pannulla molemmin puolin.

Me käytimme kermaviilin sijaan Plantin Greek style Gurt-tuotetta. Sitä olemme käyttäneet myös dipeissä. Hyvä tuote! 

Pihvit voi paistaa marttojen ohjeen mukaan vaikka lettupannussa, mutta me halusimme isompia pihvejä. Nämä on helppo paistaa vaikka tavallisella paistinpannulla. Pihvit pysyvät hyvin koossa. 
Laitoimme viimeksi myös ruohosipulisilppua pihveihin. Ruohosipuli kun näköjään kasvaa jo pihalla. 
Erittäin hyviä ovat , ei voi muuta sanoa! Näiden pihvien jälkeen en taida enää jauhelihapihvejä syödäkään. Minulle ei muutenkaan ole iso kynnys jättää punainen liha pois, koska se ei ikinä ole ollut minulle mikään lemppari. Ravintoloissakin aina tilaan joko kala-, kana- tai kasvisruokaa.  Nyt on kanakin jäänyt vähemmälle, koska tosiaan tehdään koko perheelle samaa ruokaa ja mennään Ronjan ruokavalion mukaan. Kyllähän sitä on miettinyt, että josko sitä itsekin siirtyisi kasvisruokaan kokonaan. Tosin kalaa en jätä ja sitä Ronjakin syö. Maidottomalle en ihan herkästi lähde ( koska juusto!), mutta ihan hyvin voin käyttää kasvisrasvapohjaista "ruokakermaa"  . Niitä on hyvän makuisia tuotteita olemassa .
Ja varmasti enimmäkseen käytänkin senkin jälkeen , kun Ronja löytää oman asunnon ja muuttaa sinne.  

Hauskaa vapun odotusta! Meillä on suunnitteilla brunssi kotipihalla tai säästä riippuen ehkä kotona sisätiloissa. Onneksi olen lomalla ensi viikon. Ehtii leipoa etukäteen sellaiset mitä nyt voi leipoa vähän etukäteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti