sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Hilloviipaleet

 Aviomiehellä oli syntymäpäivät ja päätin pitkästä aikaa tehdä myös pikkuleipiä. Kotilieden erillisestä lehtisestä " Piparit ja pikkuleivät" löysin tämän hilloviipaleiden ohjeen. Tässä kiinnosti erityisesti se, että taikinaan tuli mantelimassaa. Se kun on meillä herkkua. Ainakin minulle ja aviomiehelle maistuu. 



Hyviä nämä olivatkin! Meheviä ja maukkaita. Maistui jopa vävypojalle ja lapsenlapsille, en maininnut mantelimassasta mitään. Sen maku ei ollenkaan puskenut läpi. Minun puolesta olisi vaikka saanut puskea, koska pidän siitä mausta. 

Tein tästä alla olevasta reseptistä puolet . Siitä tuli noin 25 pikkuleipää.

HILLOVIIPALEET 

200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

1 dl sokeria

100 g mantelimassaa

1 kananmuna

4 dl vehnäjauhoja

3 tl vaniljasokeria


1. Vaahdota rasva, sokeri ja mantelimassa. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon.  Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri. 

2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaappiin. Leivo taikinasta pellille kolme tankoa. Litistä tankoja ja paina keskelle ura , täytä se vadelmahillolla. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. 

3. Leikkaa tangot viipaleiksi ja korista jäähtyneinä tomusokerista ja vesitilkasta sekoitetutta kuorrutteella. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti