torstai 8. heinäkuuta 2021

Raparperivaniljajuustokakku

 Tämänkin kakun tein jo aikoja sitten. Aika se vaan rientää eikä sitä ole ikinä tarpeeksi. Voi kunpa saisi sen kuuluisan lottovoiton ja voisi jäädä palkkatyöstä pois. Tekemistä riittäisi silti ja paljon. 

Tämä ohje löytyi siis Valion sivuilta . 



Tämä vähän jakoi mielipiteitä maukkauden suhteen. Syötyä toki tuli , mutta jotenkin erikoinen maku tuli tuosta valmiista vaniljakreemistä. Kaikki meidän perheessä eivät siitä mausta pitäneet. 

Tässä vielä resepti :

Raperperivaniljajuustokakku

1 paketti (400 g) murotaikinaa ( tein taikinan itse)

Täyte:

400 g raparperia

1/2 dl sokeria

2 purkkia ( a 200 g) Valio vaniljakreemiä

2 rasiaa ( a 200 g) vaniljatuorejuustoa

3 kananmunaa

  1. Keitä ensin raparperihilloke. Leikkaa raparperit n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna hiljalleen kattilassa, kunnes raparperien neste irtoaa (,jos nestettä ei irtoa lisää kattilaan hiukan vettä). Lisää sokeri ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on hilloutunut ja paksu.
  2. Kauli sulanut piirakkapohja jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (ø 23 cm). Painele taikina tiiviisti vuoan reunoille, siisti reunat.  (HUOM . Suosittelen esipaistamaan pohjaa jonkun aikaa. )
  3. Lusikoi pohjalle raparperihilloke ja toinen purkki vaniljakreemiä.
  4. Vatkaa sähkövatkaimella toinen vaniljakreemi, tuorejuustot ja munat kuohkeaksi. Kaada seos vuokaan.
  5. Paista uunin keskiosassa 150 asteessa 1 h. Laita uuni pois päältä ja anna kakun jäähtyä uunissa luukku raollaan 1 h. Nosta sitten jääkaappiin peitettynä yön yli.
Pohjaa kannattaa esipaistaa ennen kuin lusikoi päälle hillokkeen ja vaniljakreemin. Meidän kakussa oli pohja hieman raaka, koska lusikoin ohjeen mukaan hillokkeen ja toisen kreemipurkillisen  suoraan pohjan päälle. 
Seuraavalla kerralla aion tehdä niin , että  lusikoin ainostaan raparperihillokkeen esipaistetun pohjan päälle. Molemmat krreemipurkit vatkaan kananmunien ja tuorejuuston kanssa yhteen. Kuten kuvasta näkyy, tuo hillokkeen päälle suoraan purkista lusikoitu kreemi jäi löysemmäksi. 
Ehkä tätä vielä kokeilen tehdä sillä tavalla, että esipaistan pohjaa. Jäi mietityttämään se . 
Ja toki meillä tämäkin syötyä tuli vaikka tästä eivät kaikki pitäneetkään :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti