maanantai 30. elokuuta 2021

Maidoton paistettu juustokakku

 Kesällä tein parikin kertaa tätä  maidotonta juustokakkua, koska tyttäremme Ronja oli myös paikalla. Erityisesti mansikkakastikkeen kanssa tämä oli erinomaisen hyvää!




Tämän otin pohjareseptiksi. Muutin tätä hieman , koska ihan vegaani kakun ei tarvinnut olla. Lisäsin kakkuun muutaman kananmunan kuten paistetuissa juustokakuissa yleensä. 

Maidoton paistettu juustokakku 

Pohja:

100 g digestivekeksejä

50 g maidotonta margariinia

Täyte:

2 pakettia (à 225 g ) vegaanista maustamatonta tuorejuustoa (esim.Violife,Oatley)

2 prk ( á 500 g) maustamatonta soijajogurttia

2 dl tomusokeria

2 rkl perunajauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

1 rkl sitruunamehua

(3-4 kananmunaa)

  1. Vuoraa iso siivilä kostutetulla harsoliinalla. Lusikoi molemmat soijajogurttipurkit harsoliinaan. Jogurttia tulee 1 kg. Nosta siivilä astian päälle ja valuta yön yli.
  2. Pingota irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperi.
  3. Lusikoi valunut soijajogurtti sekoituskulhoon. Sekoita joukkoon 450 g juustoa, siivilöi joukkoon 2 dl tomusokeria ja 2 rkl perunajauhoa, raasta mukaan yhden sitruunan kuori ja purista joukkoon 1 rkl mehua. Jos käytät kananmunia, lisää myös ne.  Sekoita ainekset sähkövatkaimella hiljaisella teholla sekoittaen.
  4. Sulata 50 g margariinia mikrossa tai kattilassa. Murskaa 100 g keksejä hienoksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai perunanuijalla kevyesti murskaten. Sekoita keksien joukkoon sula margariini. Painele keksit irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Lusikoi täyte päälle. Tasoita pinta.
  6. Paista kakkua 140 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 20 minuuttia. Mitä korkeampi kakku, sitä pidempi paistoaika. Jos teet kakun laakeampaan vuokaan, paistoaika on lyhyempi. Testaa sormella kakun pintaa, jos se on hyytynyt, katkaise uunista virta, mutta jätä kakku uuniin jälkilämmölle pariksi tunniksi. Nosta kakku jääkaappiin yöksi.
Mansikkakastike :
250 g mansikoita
1-2 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua / vettä

1.Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. 

Toisella kerralla en edes valuttanut soijajogurttia. Se ei varmastikaan ole välttämätöntä kun käyttää kananmunia. 
Maukasta kakkua ! 





2 kommenttia:

  1. Miten tää kakku on maidoton kun ohjeessa on tuorejuustoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin siis maidotonta tuorejuustoa. Yleensä käytän joko Violifen tai Oatleyn vegaanisia juustoja näissä juustokakuissa. Muokkaankin tekstiä, niin tulee se heti ilmi :)

      Poista