Meillä oli kotona pussi marianne rouhetta ja mietin mihin sen käyttäisin. Mieleen tuli , että voisiko sitä käyttää esimerkiksi tiikerikakkuun. Googlettamalla sellaisia reseptejä löytyikin useita, mm. Valion sivuilta.
Marianne - tiikerikakku |
Tiikerikakku on aina hyvää ja on kyllä tämäkin ! Uunissa rouhe suli ja tuossa kaakaoraidassa on ihana piparmintun ja suklaan maku.
Laitan tähän alle vielä reseptin.
Mariannen tiikerikakku
200 g voita tai margariinia
2 1/2 dl sokeria ( laitoin 2 dl)
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaviiliä (tai kermaa tms)
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl marianne crush- rouhetta
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
3. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen kermaviilin kanssa.
4. Ota 1/3 - osa taikinasta eri kulhoon. Sekoita siihen kaakaojauhe siivilän läpi ja myös Marianne crush- rouhe.
5. Lusikoi puolet taikinasta korppujauhotettuun vuokaa. Lisää päälle tumma taikina, sekoita vähän haarukalla. Lisää loput vaaleasta taikinasta.
6. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55- 60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Paiston loppuvaiheessa peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla ettei pohja tummu liikaa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Mukavan makuinen kakku, teen varmasti toistekin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti