maanantai 26. syyskuuta 2022

Espresso-suklaamoussekakku

Tämän kahvilla ja cointreau-liköörillä höystetyn kakun tein syyskuun alussa siskoni synttärikakuksi. Menimme viikonlopuksi heidän kesäpaikalle Paraisille ja siellä juhlistimme hänen synttäreitä.

Espresso-suklaamoussekakku 

Tämän herkullisen reseptin löysin Viimeistä murua myöden-blogista
Kakku oli ihanan "samettista" ( miten kakku voi olla samettista, mutta en muutakaan sanaa keksi ) ja täyteläistä.  Erittäin maukasta. 
Viimeistä murua myöden - blogissa kakku oli niin upeasti koristeltu, mutta me menimme pelkistetyllä linjalla. Suklaaganachekin jäi päältä pois . 
Tein tämän vegaanisena, kuten ohjeessakin oli , koska halusin testata minulle uutta vegaanista ohjetta. 
Yhtä lailla tämän voi tehdä maitoa sisältävistä tuotteista. 

Espresso-suklaamoussekakku 

Pohja:
150 g oreoita
50 g maidotonta leivontamargariinia

Täyte: 

4 dl kasvipohjaista vispiä
225 g maidotonta suklaata
2 rkl pikaespressojauhetta
1 3/4 dl tomusokeria
1 dl vegaanista mustikka-vadelmaleivontarahkaa ( tai vaniljaista)
2 rkl cointreau likööriä

Suklaaganache jos sen haluaa tehdä :

100 g kasvipohjaista vispiä
100 g maidotonta suklaata
1 rkl espressojauhetta

1. Murskaa keksi esim. tehosekoittimessa. Minä murskasin ihan vaan kaulimella ja veitsellä vähän pienensin lisää.
2. Sulata margariini ja sekoita se keksimurun joukkoon. Painele keksimuru 20 cm leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 
3. Vatkaa kasvivispi jämäkäksi vaahdoksi. Sen verran jämäkkää saa olla ettei se heti lässähdä, kun vatkaimen terän nostaa vaahdosta. 
4. Rouhi suklaa ja sulata se mikrossa 30 sekunnin jaksoissa välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä noin viisi minuuttia. Valuta jäähtynyt suklaa vatkatun vaahdon joukkoon väillä sekoittaen. Lisää tomusokeri ja espressojauhe. 
5. Notkista vaahto leivontarahkalla ja alkoholilla. Maista ja lisää tarvittaessa rahkaa tai alkoholia.
6. Kaada mousse keksipohjan päälle, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Peitä kakku kelmulla. 
7. Jos teet ganachen niin : seuraavana päivänä rouhi suklaa kulhoon ja kiehauta kasvivispi kattilassa. Kaada kuuma kasvivispi rouheen päälle ja odota 2 minuuttia. Sekoita sitten rouhe ja kasvivispi keskenään. 
8. Anna tahnan jäähtyä hetki ( 5 min jääkaapissa) ja kaada sen jälkeen kakun päälle. Koristele. '

Tuo mustikka- vadelmaleivontarahka oli todella hyvän makuista ! Se oli Oddlygoodin rahkaa ja sen mitä purkista jäi , niin söin sen ihan tuosta noin vaan. Taidan kaupasta alkaa ostaa niitä välipalaksi. . 
Cointreau liköörin voi korvata vaikka konjakilla tai brandyllä , kuten Viimeistä murua myöden-blogissakin sanotaan.  Ja tuon rahkan tuorejuustolla tai ihan maitopohjaisella marjarahkalla jos ei vegaanista kakkua aio tehdä. Mutta jos vain tuota mustikka-vadelmarahkaa löytää, niin kannattaa laittaa sitä. Uskoisin, että sekin vaikutti kakun makuun vaikka ei sitä makua sieltä suoranaisesti erottanut. 

Viikonloppu saaristossa oli kyllä mukava. Pääsimme ajelulle siskon ja hänen miehen puupaatilla, joka on ihan huikea menopeli. Se mennä putputtaa hiljaksiin eteenpäin. Juuri sellainen paatti, josta minäkin pidän! Siinä ehtii katsella maisemia ja lintuja kaikessa rauhassa. 
Lähtövalmistelut : 



Siellä sitä mennä putputimme kaikessa rauhassa ja ihastelimme alkavaa syksyä.
Tuolta alta mahduimme ihan hyvin tällä paatilla. 






Kahvihetki merellä oli ihan luksusta. Hiljaksiin keinuimme eteenpäin ja ihailimme maisemia ja rakennuksia rannoilla. 



Uskomattoman kaunista oli ja tällaisella veneellä pääsee lähemmäksi rantoja ja puikkelehtimaan pienten siltojen ali. 





Venevajoja, komeita mökkejä, maalaistaloja ja myös pieniä torppia ja vaatimattomia mökkejä. Vaikka mitä näimme. 





Tämä torppa on sieltä rannasta , jossa siskolla ja hänen miehellä on kesäpaikka. Alue on asuntovaunualue, jossa on muutama vaunukunta vuokralla. Tämä torppa toimii varastona yms. 

Alunperin tämä alue on ollut äitini työpaikan virkistysalue ja olen täällä käynyt teini-ikäisestä saakka. Tässä torpassa on vietetty aikaa nuorison kesken - silloin kun itsekin siis olin nuori.

Tässä torpassa on vieraskirja, jossa on myös isäni ja äitini kirjoittamia huomioita ja tervehdyksiä. Niitä on ihana lukea ja muistella rakkaita vanhempia . Molemmat ovat olleet jo kauan poissa täältä meidän keskuudesta. 


Tuo alue ja paikka on siis nostalginen ja täynnä muistoja. Hyviä muistoja . Paikka oli erittäin rakas vanhemmilleni. Isä oli kova kalastamaan ja samoilemaan metsissä. Pienellä tuulilasiveneellä kuljimme hänen kanssa lähisaarilla kalastamassa. 

Hienoa, että siskoni viettää täällä nykyään aikaa ja nykyään myös vanhin tyttäreni perheineen. Luovat lisää hyviä muistoja ♥.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti