tiistai 14. helmikuuta 2023

Banaani-pähkinämuffinit

Kuten varmaan on tullut ilmi, niin pidän kirpputoreista ja saisin niissä kulumaan aikaa vaikka kuin kauan. Yleensä etsin kirpputoreilta kirjoja . Toki muutakin tarttuu aina välillä mukaan , muun muassa vaatteita jos niille on tarvetta. Suosin kirpputoreilta ostamista niidenkin osalta. Toki joitain vaatteita tulee ostettua uusinakin , mutta vain tarpeeseen. 

Tällaisen "Maistuvat muffinit" - kirjan löysin kesällä joltain kirpputorilta. Taisi olla Kemijärveltä lomareissun aikana. Toistaiseksi olin kirjaa vain selaillut, mtta nyt otin testattavaksi banaani-pähkinämuffinit. 


Banaani-pähkinämuffinit

Oikein hyviä olivat ! Pähkinä antaa leivonnaisiin kyllä niin hyvää makua , ainakin minun mielestä. Pidän pähkinöistä muutenkin, joten sen takia varmaan ne maistuvat leivonnaisissakin.  Tässä resepti :

Banaani-pähkinämuffinit

225 g venhäjauhoja

1 1/4 tl leivinjauhetta

1/4 tl ruokasoodaa

2 kypsää banaania

115 g pehmeää voita / margariinia

115 g sokeria

1/2 tl vaniljauutetta / vaniljasokeria

2 munaa

4 rkl ranskankermaa

55 g karkeaksi rouhittuja pähkinöitä

Kuorrute: 

175 g pehmeää voita / margariinia

350 g tomusokeria

50 g karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä


1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Aseta uunipellille 14 paperivuokaa. Minä laitan paperivuoat aina muffinspellin koloihin. Pysyvät paremmin koossa niin.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään. 

3. Laita voi, sokeri ja vaniljauute kulhoon, vatkaa kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Lisää sitten muhennettu banaani, ranskankerma ja saksanpähkinät. Kääntele jauhoseos taikinana teräslusikalla. 

4. Lusikoi taikina vuokiin ja paista noin 190 asteessa kullanruskeiksi eli noin 25 minuuttia. Anna jäähytä.

5. Tee kuorrute vatkaamalla ensin voi kuohkeaksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Kun muffinit ovat jäähtyneet, pursota kuorrutetta tähden muotoisela tyllalla muffinien päälle. Koristele saksanpähkinöillä. 


Banaani-pähninämuffins


Helppo ja nopea herkku tehdä. Teen toistekin :) 

Kirjasta ja kirpputoreista tuli mieleen, että pitääkin tehdä joku kunnon kirpparikierros pitkästä aikaa joku viikonloppu. Josko löytäisi "aarteita"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti