tiistai 19. maaliskuuta 2024

PERUNACROISSANTIT

Kirppikseltä olen löytänyt sellaisen kirjan kuin " Kotilieden parhaat leivonnaiset". Siltä löysin viikonloppuna houkuttelevalta kuulostavan reseptin "perunacroissant" . Useimmiten tulee leivottua makeita herkkuja, kiva välillä leipoa suolaistakin. 


Perunacroissant 

Nämä olivat todella hyviä! Eivät nämä kauan vanhentuneet , koska lapsenlapsetkin pitivät näistä kovasti . 

PERUNACROISSANT 

3 dl vettä

1 pussi perunasosejauhetta ( noin 120 g)

25 g hiivaa

100 g rasvaa

3 dl vehnäjauhoja

1. Sekoita hiiva ja perunahiutaleet lämpimään veteen . Lisää muut ainekset ja anna taikinan kohota puolisen tuntia.

2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä kapeahkoksi levyksi. Jaa levy taikinapyörällä kolmioiksi. Jos haluat voit asettaa kolmioille esim. kinkkusuikaleita tai juustoa . 

3. Kääri kolmiot sarviksi. Aloita rullaus leveämmästä päästä. Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. 


Laitoin näihin vähän juustoa täytteeksi ja oli kyllä niin herkkua. Nopeat valmistaa , sekin oli plussaa. Tuli mieleen, että nämä olisivat mm. mukavaa retkisyötävää. Näitä tuli noin 15 kpl. Kooltaan olivat vähän vaihtelevia, mutta eipä tuo haitannut kun vain omaan käyttöön tulivat. 

 

Perunacroissant 


6 kommenttia:

  1. Kivan tuntuinen helposti eri täytteillä muunneltavissa oleva ohje. Sieppasin ohjeen mukaan ja teen minäkin.

    VastaaPoista
  2. Etkö laita yhtään noihin suolaa? Etkö kohota valmiita sarvia ennen paistoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut ylimääräistä suolaa. Muusijauheessa oli valmiiksi suolaa ja se tuntui olevan sopiva määrä. En kohottanut sarvia enää erikseen ennen paistoa.

      Poista
    2. Ok, kiitti vastauksesta. Minä tein näitä illalla ja laitoin suolaa taikinaan, kun tiesin meidän sitä kaipaavan ja meidän makuun olis suolaa voinu olla vielä enemmänkin. Vaan nämähän on niin makuasioista ja toki suolan käyttöä pitäs vähentääkkin...Laitoin Lidlin perunamuusiainesta. Hyvän tuntuinen taikina oli. Helpppo leipoa. Jauhoja laitan jatkossa vähän enmmän omalle kädelle. Kinkkua ja juustoa laitoin vielä täytteeksi. Pitää joku kerta kokeilla muusintähteestä.

      Poista
  3. Minäkin olen tainnut tehdä vastaavanlaisia. Hyviä olivat .

    VastaaPoista
  4. Rakastin viestiäsi! Kirjoituksesi on sekä informatiivinen että mukaansatempaava. Jatka samaan malliin ja kirjoita lisää! Aviator-peli on aiheena tuoreimmassa blogikirjoituksessamme.

    VastaaPoista