sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Nunnat

 Kävin läpi leivontatarvikkeita sisältäviä kaappeja ja niissä kaapeissa  minulla on myös aikojen kuluessa kertyneitä reseptejä paperiversioina. Aikana ennen internetiä ( sellainenkin on ollut !!) keräilin reseptejä lehdistä ja jokaisesta mahdollisesta paikasta otin aina mukaani kaupoista yms. mainoslehtisiä tai -vihkoja jos niissä oli jotain leivontaan tai ruuanlaittoon liittyvää. Ja kirjastoa tuli paljon hyödynnettyä. Kuin myös ostin  leivontaa ja ruuanlaittoa sisältäviä kirjoja omaksi. 

Löysin vanhan  reseptin " Nunnat" . Näitä nunnia ( mistä lie nimi tullut) leivoin usein silloin kun kauan sitten  asuin siskoni kanssa kimppakämpässä Helsingissä. Olisikohan tämä peräisin jostain mainosvihkosesta , en tarkalleen muista. Olin tämän kirjoittanut erikseen reseptivihkooni. Muistan näiden olleen varsin hyviä, joten vanhojen aikojen kunniaksi päätin taas näitä leipoa. 

Nunnat 

Ja olivat nämä niin hyviä kuin muistin !  Olen aina pitänyt kaikista pähkinäisistä leivonnaisista. Mokkakuorrute kruunaa kaiken. 

NUNNAT 

150 g voita tai margariinia 

1,5 dl sokeria

3 keltuaista

100 g hasselpähkinärouhetta

1 t vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl vehnäjauhoja

3 kpl valkuaisia

Kuorrutus :

1,5 rkl vettä 

1 rkl pikakahvijauhetta

2 dl tomusokeria

1. Kiehauta voita ja sokeria muutama minuutti kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä. 

2. Lisää joukkoon keltuaiset , pähkinärouhe, vehnäjauhoseos johon on sekoitettu vanilliinisokeri ja leivinjauhe. Lisää viimeiseksi kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. 

3. Jaa taikina pieniin paperisiin leivosvuokiin ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. 

4. Liuota kuorrutusta varten pikakahvijauhe veteen. Sekoita se tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele pähkinöillä tms. 

Nunnat 


Tästä määrästä tulee sopivasti 12 muffinsia. Laitoin paperimuotit muffinspellin koloihin, jotta muffinsit säilyttäisivät muotonsa paremmin. 

Tuota mokkakuorrutusta hieman säädin. Noilla määrillä kuorrutteesta tuli melko vahvan makuista. Lisäsin siihen näppituntumalla vettä ja tomusokeria. Ihan maun mukaan menin. Kun väkevä kahvin maku vähän taittui , niin sitten oli kuorrutus valmis. 

Vatkatut valkuaiset antavat taikinaan kivasti kuohkeutta . Nämä ovat erittäin maukkaita! 

Nunnat 


2 kommenttia:

  1. Sama ohje meillä näyttää näihin nunniin olevan, kun arvuuttelin Instan puolella. Pitää kyllä pian tehä. Hyviä ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Ovat tosiaan hyviä . Melko tuntematon leipomus ilmeisesti, koska googlen haullakaan ei paljon mitään tietoja / postauksia tule.

      Poista