lauantai 19. toukokuuta 2012

Porkkanaleivos

PORKKANALEIVOS
Porkkanakakku on aina vaan niin hyvää! Tämän reseptin olen saanut Ruotsissa asuneelta entiseltä työkaverilta, joten Ruotsissakin tätä kakkua syödään :) En tiedä onko juurikaan erilainen kuin muut porkkanakakut, mutta ainakin tuo kuorrute kuumennetaan kattilassa juoksevaksi. Tällä reseptillä tämä on siis tehty :
'
Pohja : 
4 kananmunaa                                                           
4 dl sokeria                                                                 
4 dl vehnäjauhoja                                                      
2 tl leivinjauhetta                                                     
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
6 dl raastettua porkkanaa
2 rkl ruokaöljyä

Kuorrutus :
n. 260 g maustamatonta tuorejuustoa
60 g voita tai margariinia
n. 3 1/2 dl tomusokeria 


Kananmunat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään vaahtoon. Lopuksi sekoitetaan joukkoon porkkanaraaste ja ruokaöljy. Kaadetaan uunipellille ja paistetaan 175 asteessa n.20 min.
Kuorrutuksen aineet sekoitetaan kattilassa miedolle lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen, ei kuitenkaan kiehumispisteeseen saakka. Kuorrutus levitetään jäähtyneen kakun päälle.

1 kommentti:

  1. Näyttää todella hyvältä. jossaikin kuumennettavissa kuorruteissa käytetään tuorejuuston sijasta sulatejuustoa.

    VastaaPoista