lauantai 9. marraskuuta 2013

Gluteeniton golfkakku

Tuttavani kysyi josko voisin tehdä hänelle isänpäiväksi gluteenittoman täytekakun. Ja aiheena oli golf, koska ovat molemmat innokkaita golfaajia.
Ostin uudet kulhot ja muuta tarvikkeet , jotta välttäisin mahdollisimman hyvin tavallisten jauhojen sekoittumista joukkoon. Ajatuksena on ollut alkaa leipoa enemmänkin gluteenitonta, joulumyyjäisissä sitä on aina välillä kysytty.
Golfkakku

Golgbagista en tiedä onko edes sinnepäin, mutta kai nuo bagissa olevat mailat kertovat mistä tässä on kyse :) Tein ihan peruskakkupohjan, vaaleaa pohjaa toivottiin.  Pursotuksena flora vispi vanilliinikreemijauheella höystettynä.
Täytteeksi tähän kakkuun tuli vadelmamoussee .

Tässä ohje :

4 munaa
1.5 dl sokeria
1.5 dl perunajauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho/leivinjauheseos siivilän läpi vaahtoon. Sekoita juuri ja juuri sekaisin, kaada vuokaan, paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.



Gluteeniton golfaiheinen kakku

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo golfbag aiheutti vähän päänvaivaa, ei ne ihan tuollaisia taida olla, mutta kyllä se asiansa ajaa ;)

      Poista
  2. Hieno kakku Tita, koristeekki o oikeen mainiot! Mää en oo nuihi erikoisruokavaliojutskii sekkaantunu, paitsi tietenki kokonaan laktoositonta, mutta tuo gluteeniton o tosiaa hirmu tarkka, jopa margariinipaketti pittää olla eri, ettei veitestä saa kosketusta.

    VastaaPoista
  3. Epäröin minäkin tämän kakun tekoa , mutta kun tämä tuttava sanoi, että hän itse käyttää jopa samoja kulhoja ja muita välineitä kuin muu perhe niin uskalsin tehdä tämän. Pesee kuulemma vain kunnolla. Itse en siihen lähtenyt vaan hankin omat kulhot sun muuta välineet. Silti oli koko ajan semmonen olo, että jostain pääsee jauhohiukkasia sekaan , kun kuitenkin yks ja sama keittiö ja uuni , jossa teen muutkin leipomukset. Kahta keittiötä ei vielä ole kotona sentään :)

    VastaaPoista
  4. Kivan fressi kakku! Ja hienoa, että gluteeniton leivonta onnistui :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuli ihan muheva pohja pelkillä perunajauhoilla. Hötöisempi se tietty oli kuin tavallinen, mutta ihan leikattavissa kyllä.

      Poista
  5. Ompa suloiset koristelut :)

    lav-eat.blogspot.fi

    VastaaPoista
  6. Siitähän tuli kerrassaan hieno!

    VastaaPoista
  7. Hei Tita, vastavierailulla blogissasi! Olet kyllä todella taitava etenkin pursotusten kanssa! Kuinka iso sulla on tuo lehtitylla, jolla tässäkin kakussa tehty reunat? Näyttävän näköistä! Sitten tuosta gluteenittomasta, että enpä itse ole tullut edes ajatelleeksi tuollaista tarkkuutta noissa, vaikka melkeinpä pääosin gluteenitonta tulee tehtyä omaan perhepiiriin. Mutta siis se on nyt kyllä mulla ihan tiedon ja perehtymisen puutetta, tosin eipä se keliaakikko sukulainenkaan ole mitään valitellut koskaan. :) Onkohan siinäkin sitten erilaista herkkyyttä, tiedä häntä.

    VastaaPoista
  8. Kiva kun tulit vastavierailulle :) Mittasin tuon tyllan, en tiedä mistä ne kuuluisi "virallisesti" mitata, mutta tässä minun käyttämässä tyllassa se ei pursottava pää on 3 cm halkaisijaltaan. Olipas vaikeasti selostettu, toivottavasti ymmärsit jotain... :)

    VastaaPoista