sähköposti : titantupa@gmail.com


maanantai 4. marraskuuta 2013

Saaristolaislimppu

Leipää oltiin vailla ja mieli teki kokeilla saaristolaislimppua. Se on vaan niin hyvää, mutta kovinkaan usein en ole sitä itse tehnyt. Löysin mielenkiintoisen ohjeen yhdestä toisesta blogista, nimittäin Baking my dream cakes  blogista.
Leivästä tuli tosiaan ihan huikean hyvää! Tätä teen kyllä toistekin, tämä maistui meidän perheessä kaikille.

SAARISTOLAISLIMPPU

Eikä ollut edes työläs tehdä. Aika vaatii siinä mielessä, että kohotusaika on 2 tuntia, mutta siinähän ne kohoavat omia aikojaan, kun siihen vaiheeseen pääsee.
Laitan tähän vielä reseptin vaikka tämä siis löytyy Baking my dream cakes blogista.

1 l piimää
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
3 dl kaljamallasta
3 dl siirappia
1 rkl suolaa
3 dl vehnälesettä
75 g hiivaa

Piimä lämmitetään ja lisätään siihen hiiva. Siirappi ja kuivat aineet sekoitetaan nopeasti sekaan. Kaadetaan voideltuihin leipävuokiin. Taikinasta tulee 3 leipää (riippuen toki vuokien koosta).
Annetaan kohota 2 tuntia. Paistetaan 170 asteessa noin tunti. Voidellaan välillä vesi/siirappiseoksella.
Ja kuulemma leipä on parhaimmillaan kahden päivän päästä paistamiseta.  Vielä sitä on jäljellä, joten kohta sekin tulee testattua. Oli se kyllä hyvää ihan uunituoreenakin.4 kommenttia:

  1. Oi nam! Itse valmistan saaristolaisleipää aina jouluksi joulupöytään kalojen kaveriksi ja ystäville joululahjaksi. ja on se vaan niin hyvää! Itse lisään myös auringonkukansiemeniä taikinaan, ja ne sopii mielestäni tosi hyvin tähän leipään! :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on siis niin hyvää ja tätä täytyy kyllä taas valmistaa :) Onneksi joulu on jo ovella ;)

    VastaaPoista
  3. Aurinkukansiemenet lisäyksenä kuulostavat hyvältä. Voisikin seuraavalla kerralla kokeilla. Kiitos ihanasta reseptistä, Sanna! Tiedän nyt mitä vien tuliaisena mm. siskolle, kun mennään kyläilemään :)

    VastaaPoista