perjantai 28. helmikuuta 2014

Appelsiini-suklaakakku

Olen tätä kakkua jo monesti katsellut Ulla Svenskin "Unelmakakut" kirjassa. Nyt oli tämän reseptin aika päästä testiin. Tämä voisi olla hyvä kakku joulunkin aikaan, kun sisältää sekä tummaa suklaata että valkosuklaata. Ja maku oli huikean hyvä, appelsiini ja suklaa sopivat vaan niin hyvin yhteen.

Appelsiini-suklaakakku
Ei tämä niin hienon näköinen kakku ole kuin Ullan kirjassa, mutta makuhan se tärkein on. Tämäkin kun jäi ihan kotikäyttöön.

Appelsiini-suklaakakku:

3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
175 g voita
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata
Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa + 1 appelsiinin raastettu kuori
100 g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet käsin sekoittaen.
Lisää lopuksi sulatettu voi ja sulatetut suklaat.
2. Paista kakua 175 asteessa uunin alatasolla 50-60 minuutia.
3. Anna jäähtyä hieman ja kumoa alustalle.
4. Annan kakaun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.
5. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se appelsiinituorejuuston kanssa.
6. Sulata liivatelehdet 2 rkl:aan kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
7. Laita kakun kansiosa kakkuvuon pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.

Itse käytin vain tummaa suklaata tuohon itse kakkuun enkä ihan 200 g laittanut. Hyvää tuli silti.
Kakku ei ole ollenkaan kuivaa, vaan ilmeisesti suklaan ansiosta ihanan mehevää.
Tyttären sanojen mukaan, "tämä on liian hyvää". Pelko on, että tulee otettua pala jos toinenkin illan mittaan...


Appelsiini-suklaakakku





5 kommenttia:

  1. Pakko kokeilla, nam.....

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää, mutta paljonko tuohon kakkutaikinaan tulee siis sokeria?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun kysyit! Lisäsin sokeri määrän nyt reseptiin, tulee 2 dl. Aiemminkin olen huomannut, että omalle tekstilleen on niin sokea ettei virheitä / puutteita huomaa aina itse vaikka kuinka monta kertaa lukisi oman tekstin läpi. Ja usein näitä tekstejä kirjoittaa tänne ilta/yömyöhään silmät ristissä :)

      Poista
  3. Kiitos pikaisesta vastauksesta, nyt pääsen tätä herkullisen kuuloista ohjetta testailemaan! :)
    Ja se on niin totta, että noita virheitä helposti lipsahtaa - varsinkin väsyneenä!!!

    VastaaPoista