torstai 20. maaliskuuta 2014

Suklaa-banaanimutakakku

Suklaan ja banaanin yhdistelmähän on tunnetusti hyvää. Ja mutakakku on aina niin ihanaa. Enpä siis päässyt tämän mutakakku-reseptin ohi millään, kun selailin ruotsalaista leivontasivustoa (recepten.se).
Pakko oli testata ja testauksen tulos on tässä :


Suklaa-banaanimutakakku
Ihan taivaallisen hyvää. Kymmenen aikaan illalla kun tämän valmiiksi sain, niin pakko oli maistaa palanen heti tuoreeltaan. Lämmintä, banaanille maistuvaa mutakakkua...oijoi mikä makuelämys.

Suklaa-banaanimutakakku

150 g voita
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 kypsää banaania
(50-100 g tummaa suklaata)

1. Sulata voi ja suklaa yhdessä. Laita sivuun odottamaan.
2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää sitten sulatettu voi/suklaaseos ja lopuksi soseutetut banaanit.
3. Kaada taikina voideltuun 24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Alkuperäisessä reseptissä ei käytetty ollenkaan suklaata, pelkästään kaakaojauhetta. Lisäsin suklaata noin 50 g. Mielestäni kannattaa lisästä ainakin sen verran, jollei jopa enemmän. Antoi hyvin mehevyyttä tähän kakkuun.  Ehkä tätä voisi pitää uunissa hieman vähemmän aikaa, niin saisi "mutaisemman" kakun. Ensi kerralla ajattelin kokeilla noin 20 minuutin paistoaikaa.
Tarjottavaksi tämän kanssa tein kardemummajogurttia alla olevan ohjeen mukaan :

Kardemummajogurtti

1 dl mauistamatonta jogurttia
1 tl kardemummaa
2 tl tomusokeria

Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua jääkaapissa noin 30 minuuttia - 1 tunti.
Itse otin tämän heti käyttöön ja oli hyvää niinkin. Sopi mainiosti yhteen tämän mutakakun kanssa. Tosin meidän 12-vuotias olisi halunnut mieluummin vaniljajäätelöä, hänelle ei tuo jogurttiseos maistunut. Ehkä sokeria lisäämällä olisi saanut hänenkin makunsa mukaisen seoksen, mutta minun mielestä tämä oli hyvää nimenomaan juuri näin - hieman kirpeähkö maku ja tuo suklainen mutakakku - nam.


Suklaa-banaanimutakakku
 Edit. Pitää lisätä vielä, että nyt leivontapäivää seuraavana päivänä kakku on erittäin mehevää! 30 minuutin leivonta-aika on siis ihan hyvä, kun kakku näköjään mehevöityy seuraavaan päivään mennessä.

3 kommenttia:

  1. Ihanaa varmastikin!
    Voi kumpa ehtisit koota ne Lf pinnat U ! Olisi tasokas leipomus haasteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän käydä ahkerasti kommentoimassa siellä. Jos vaikka saisin ne pinnat kasaan.

      Poista
    2. No höh, en muistanut mun salasanaa Leivontafoorumille ja taisin liian monta kertaa yrittää sinne kun se ei enää aukea. Yritän myöhemmin uudelleen. Pitää kai kirjoittaa salasana ylös, kun ei muisti pelaa :)

      Poista