Vielä näitä raparperireseptejä on tulossa, koska materiaalia löytyy enkä viitsi sitä hukkaankaan heittää. Voisihan raparperia kai pakastaakin, mutta minulla käy usein niin, että pakastimeen ne sitten jäävätkin....monen vuoden kuluttua alan ihmetellä, että mitäköhän tässäkin purkissa on.
Löysin tämän reseptin Painted by cakes blogista.
Kylläpä olivat makoisia nämäkin!
Raparperimuffinsit tuorejuustolla
12 kpl ( minun annoksesta tuli 15 kpl)
3 dl raparperia paloiteltuna (noin 2 vartta)
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään sulatettu voi, kananmunat ja maito.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nesteisiin.
4. Kääntele joukkoon raparperin palaset.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin.
6. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja kananmuna.
7. Lisää pari lusikallista tuorejuustokuorrutetta jokaiseen vuokaan raparperitaikinan päälle.
8. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla ja nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.
Itse lisäsin taikinaan hivenen kanelia. Viimekertaisiin muffinseihin se antoi kivan makuvivahteen. Kaneli tuntuu sopivan hyvin yhteen raparperien kanssa.
Mukavan nopeatekoinen resepti tämäkin. Voihan tuon raparperin korvata vaikka omenalla tai marjoilla, jos jollekulle ei raparperi maistuu missään muodossa.
Meidän nuorimmaiselle nämä maistuivat vaikka hän ei yleensä raparperista perusta.
Kukkakoristeet on tehty Leivontatarvikeliike Mavilen hortensia muotilla ja lootuksen kukka - silikonimuotilla.
Löysin tämän reseptin Painted by cakes blogista.
Raparperimuffinsit tuorejuustolla |
Raparperimuffinsit tuorejuustolla
12 kpl ( minun annoksesta tuli 15 kpl)
3 dl raparperia paloiteltuna (noin 2 vartta)
150 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
200 g tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään sulatettu voi, kananmunat ja maito.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne nesteisiin.
4. Kääntele joukkoon raparperin palaset.
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin.
6. Sekoita keskenään tuorejuusto, sokeri ja kananmuna.
7. Lisää pari lusikallista tuorejuustokuorrutetta jokaiseen vuokaan raparperitaikinan päälle.
8. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla ja nosta muffinssit ritilälle jäähtymään.
Itse lisäsin taikinaan hivenen kanelia. Viimekertaisiin muffinseihin se antoi kivan makuvivahteen. Kaneli tuntuu sopivan hyvin yhteen raparperien kanssa.
Mukavan nopeatekoinen resepti tämäkin. Voihan tuon raparperin korvata vaikka omenalla tai marjoilla, jos jollekulle ei raparperi maistuu missään muodossa.
Meidän nuorimmaiselle nämä maistuivat vaikka hän ei yleensä raparperista perusta.
Kukkakoristeet on tehty Leivontatarvikeliike Mavilen hortensia muotilla ja lootuksen kukka - silikonimuotilla.
En ole koskaan tehnyt muffinsseja tuorejuustolla ja nuo näyttävät kyllä ihanan meheviltä. Pitää kokeilla! :)
VastaaPoistaOlivat oikein hyviä. Nuorin tytärkin tykkäs vaikkei ole raparperin ystävä. Tuo tuorejuusto pehmensi raparperin kirpeyttä.
PoistaOi, ihan uudenlaisia muffinsseja! Pitänee testata, kun saa omat rippijuhlat pois alta ;)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :)
Poista