sähköposti : titantupa@gmail.com






sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sitruunainen juustokakku ilman liivatetta

Minun on pitänyt jo yli vuoden testata tätä sitruunaista juustokakkua, jonka reseptin löysin Suklaapossun
blogista. 
Nyt upean talvipäivän kunniaksi, ulkoilun jälkeiseen kahvihetkeen, ajoitin tämän kakun. Eilen sen siis tein jääkaappiin ja tänään sitä söimme.
Suklaapossun ylistyssanat ovat kyllä ihan täyttä totta - tämä oli järisyttävän hyvää! Samettisen pehmeää, raikkaan sitruunaista! Suussa sulavan hyvää. 

Sitruunainen juustokakku
 Koska tässä ei ollut liivatetta, niin tuo täyte oli pehmeämpää. Kakku pysyi kyllä hyvin koossa. Vanhin tytär avopuolisonsa kanssa tuli sopivasti käymään ja syömään meidän kanssa tätä ihanaa herkkua. 

Sitruunainen juustokakku ( 20 cm irtopohjavuoka)

Pohja:
15 mariekeksiä tai digestivekeksiä (käytin kaurakeksejä kun niitä sattui olemaan)
75 g valkosuklaata
Täyte:
2.5 dl  Flora vispiä (tai kuohukermaa)
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 - 1.5 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
4 rkl sitruunan mehua

1. Rouhi keksit pienemmiksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita keksirouhe ja suklaasula keskenään.
2. Painele pohja irtopohjavuokaan, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Tai vaihtoehtoiseti voitele vuoka.
3. Voitele irtopohjavuoan reunat tai vuoraa ne leivinpaperisuikaleilla . Suklaapossulla oli hyvä idea käyttää piirtoheitin- tai reunakalvoa. 
4. Pese sitruuna hyvin, raasta sen kuori pieneksi raasteeksi. Purista sitruunan mehu talteen. 
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa siihen sen jälkeen notkistettu tuorejuusto ja hieman sokeria.
6. Lisää sitruunaraaste ja mehu. Lisää sokeria maun mukaan. 
7. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin ainakin kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli.
8. Ota kakku irtopohjavuoasta, poista reunakalvot ja koristele. 

Kyllä vaan kakku maistui! Ja teen kyllä toistekin. 

Sitruunainen juustokakku
Sitruunainen juustokakku
 
Laitetaanpa vielä yksi kuva tästä päivästä. 


Talvipäivä

Nyt kun kovia pakkasia on ollut jo jonkun aikaa, niin jäälle on taas aurattu ulkoilureitit. Liikkeellä oli todella paljon kävelijöitä ja luistelijoita. Oli upea ilma, 6.5 astetta pakkasta, aurinkoista eikä tuullut. Jäällä olisi aika kylmä kävellä tuulisella kelillä. Nyt oli aivan loistava ulkoiluilma. 
Toivottavasti nämä kelit pysyy pidempään. On se vaan kiva kun on kunnon talvi. Mitään 20 asteen pakkasia en kaipaa, saati siitä yli, mutta tällainen vajaa 10 astetta on ihan kiva. Ja kiva sekin, kun on lunta - on paljon valoisampaa ja kyllä se lumi vaan Suomen talveen kuuluu. Ainakin minun mielestä :)



6 kommenttia:

  1. Tätä kakkua kyllä kokeilen tässä kevään kuluessa. Mietin vaan, onkohan tuo pohja kuinka kova, kun siihen tulee valkosuklaata? t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se pohja kovempaa kuin "tavallinen" juustokakun pohja. Ainakin heti jääkaapista otettuna sitä oli hankalahko leikata, varsinkin ensimmäistä palaa.

      Poista
  2. Minäkin katselin tätä ohjetta jo Suklaapossun-blogista. Näyttää ihanan pehmoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan sen takia olikin niin samettista kun ei ollut liivatetta. Ihana juustokakku.

      Poista
  3. Tämä menee taatusti testattavaksi. Kiitos vinkistä!

    Näyttää mukavalta tuo jäätie!
    Kyllä lumi ja pakkanen on talven juttuja. Tympäsee jo etukäteen tiistai, tänne on luvattu vesisadetta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vesisateita luvassa tännekin, ei tykkää! Helmikuun sais olla vielä kunnon talvikelit ja maaliskuussa alkais kevät tehdä tuloaan.

      Poista