maanantai 18. huhtikuuta 2016

Broileripiirakka ( gluteeniton)

Iltapalaksi uunituoretta broilerpiirakkaa , ei huono. Tein tämän gluteenittomana versiona, kun olen niitä nyt innostunut testaamaan, mutta ihan yhtälailla onnistuu tavallisissa vehnäjauhoilla , Ja sekaan voi laittaa hieman vaikka grahamjauhoja tai jotain muita jauhoja ettei tule pelkkää vehnää. 

Tämä resepti on samaisesta  Hyvää! Gluteeniton keittiö ( Kaarina Virtanen) - kirjasta, josta otin myös tuon rahkapiirakan ohjeen. 

Gluteeniton broilerpiirakka
Tuo gluteeniton pohja oli todella hyvä! Ei ollenkaan vetinen eikä myöskään kuivakka vaan oikein mehevä. 
Tykättiin. Aviomieskin on ollut yllättynyt, kun gluteenitonkin voi olla niin hyvää. Myönnetään, että minullakin oli siitä jonkinlaisia ennakkokäsityksiä, jotka nyt ovat joutaneet romukoppaan.,


Broilerpiirakka / Gluteeniton

pohja :
100 g margariinia tai vajaa 1 dl öljyä
1 dl perunasosejauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta  ( tai vehnäjauhoja tms.)
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
ripaus suolaa
täyte:
1 rasia (450 g) marinoituja broilersuikaleita
1 purjo
1 punainen paprika
1 rkl öljyä
75 g aurajuustomurua ( käytin fetajuustoa,koska nuorimmainen ei pidä aurajuustosta)
päälle:
2 dl ruokakermaa
1 kananmuna
ripaus mustapippuria (ja suolaa - ei tosin tarvittu,koska fetajuustossa on tarpeeksi suolaa)
2 dl juustoraastetta

1. Sulata rasva ja sekoita kaikki pohjan ainekset. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Huuhtele purjo ja leikkaa se renkaiksi. Suikaloi paprika.
3. Ruskista broilersuikaleet kevyesti öljyssä, lisää purjo ja paprikasuikaleet, anna kypsyä.
4. Lisää aurajuusto ja levitä seos taikina päälle.
5. Sekoita kulhossa munat, kerma ja mausteet. Kaada täytteen päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
6. Paista 200 asteessa 1/2 tuntia.


Broilerpiirakka

4 kommenttia:

  1. Kuullostaa hyvältä. Mutta aurajuustomuruissa on vehnää, eli ei ole gluteeniton. Kokonaisessa juustossa jauhoja ei ole, joten muruissa gluteeni saattaa tulla yllätyksenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    2. No jopas, eipä ole tullut edes mieleen että aurajuustossakin olisi gluteenia! Tosin kun ei ole keliakiaa niin en tuoteseslostetta ole edes katsonut. Tämän resptin otin suoraan kirjasta Hyvää! Gluteeniton keittiö ja siellä ihan mainittiin aurajuustomurut. Ehkä kirjoittaja kuitenkin tarkoitti kokonaisesta juustosta murennettuja muruja, tiedä häntä.

      Poista
  2. Maukas piirakka huomenna paistetaan uusinta paistos piirakasta.

    VastaaPoista