sähköposti : titantupa@gmail.com






maanantai 10. lokakuuta 2016

Porkkanaleipä

Kasvimaalla on vielä porkkanaa vaikka kuinka paljon. Olisi ehkä aika nostaa loputkin ylös ennen pakkasia. Joka päivä niitä napostellaan ihan noin vaan ja nyt yritän muutakin käyttöä niille keksiä. 
Aloitin porkkanaleivästä. Porkkanasämpylät ovat herkkua, joten ajattelin, että on varmasti leipäkin ihan yhtä lailla. 
Niinkuin olikin, ihanan mehevä ja maukas. 

Porkkanaleipä
Hieman liikaa oli taikinaa minun leipävuokaan, koska tähän leipään tuli tuollaiset räystäät :) 
Yhtään en enää muista mistä tämän reseptin löysin. Googlettamalla sen katsoin ja porkkanaleivän ohjeita löytyikin vino pino. Laitan tähän ohjeen, jota käytin.

PORKKANALEIPÄ 

2,5 dl maitoa tai vettä
2,5- 3 dl porkkanaraastetta
1,5 rkl siirappia
1 tl suolaa
1 dl kauraleseitä tai kaurahiutaleita
1 pss kuivahiivaa
3 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

1. Lämmitä maito / vesi reilusti kädenlämpöiseksi. 

2. Sekoita joukkoon porkkana, siirappi,suola ja kauraleseet. 
3. Sekoita hiiva sämpyläjauhoihin ja lisää vähän kerrallaan taikinaan. Täydennä vehnäjauhoilla kunnes taikina on sopivaa, lisää lopuksi öljy.
4. Kohota lämpimässä vajaa tunti. Vaivaa pötköksi ja aseta pitkulaiseen, voideltuun vuokaan. 
5. Kohota vielä, voitele siirappivedellä ja paista 200 asteessa reilut puoli tuntia.

Minulla ei ollut sämpyläjauhoja, joten laitoin taikinaan ruisjauhoja ja vehnäjauhoja . Ihan hyvää oli niinkin. 
Leipää voisi leipoa useamminkin, kun se ei kuitenkaan niin kovin työläs prosessi ole. Useimmiten on kuitenkin olevinaan niin kiire  ettei muka ehdi. Jospa ajattelutapaa saisi pikkuhiljaa muutettua :) Uunilämmin leipä on niin hyvää.


1 kommentti: