lauantai 11. helmikuuta 2017

Sitruuna-jogurttitorttu

Selasin kännykästä Iltasanomia ja siellä osui silmään jogurttitorttu. Linkki ohjasi SOPPA365 sivuille, jossa resepti oli. Kuulosti sen verran hyvältä, että pitihän sitä testata. 
En olekaan vähään aikaan tehnyt uunissa paistettavaa juustokakkua. Pitäisi tehdä niitä useammin, kyllä siitä vaan tulee niin valtavan hyvää. 


Sitruuna-jogurttitorttu
 Tähän meni vain vähän sokeria, joten tämä oli raikas ja erittäin hyvän makuinen. Keksipohja kuitenkin tuo tähän tarvittavaa makeutta. 

Sitruuna-jogurttitorttu

Pohja:
300 g digestive-keksejä
150 g voita

Täyte: 
3 kananmunaa
4 1/2 dl maustamatonta jogurttia
400 g mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
3/4 dl maissitärkkelystä
2 rkl unikonsiemeniä
2 sitruunaa
ripaus suolaa
1 tl sokeria

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimella tai laita ne muovipussiiin ja murusta kaulimella. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Sekoita voi keksinmuruihin. Painele keksiseos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista pohjaa 10 minuuttia ja anna jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita jogurtti, mascarpone, sokeri, maissitärkkelys ja unikonsiemet keltuaisten joukkoon. Pese sitruunat, raasta kuori hienolla terällä ja sekoita jogurttimassaan.
3. Vaahdota valkuaiset ja suola sähkövatkaimella. Lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Kääntele vaahto varovasti jogurttimassaan. Kaada massa kakkuvuokaan paista noin 50-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei pinta tummuisi liikaa.

En löytänyt kaupasta unikonsiemeniä eikä niitä ollut meillä kotona, joten ne jäivät tästä pois. 
Sokeria toki voi lisätä jos haluaa vähän makeampaa kakkua. Itse pidimme tästä tällaisena vähemmän makeana. 

Sitruuna-jogurttitorttu
 Maistuisi varmaan vielä paremmalta mansikka- tai vadelmakastikkeen kera!


6 kommenttia:

  1. Todella mehevän ja pehmoisen näköinen juustokakku. Paistetut juustokakut on kyllä todella hyviä ja paranevat vain, kun on saanut muutaman päivän tekeytyä jääkaapissa :)

    VastaaPoista
  2. Paistettavia juustokakkuja tulee tehtyä täälläkin aivan liian harvoin, vaikka ovatkin tosi herkullisia ja helppoa tehdä. Enpä muuten ole kokeillut mascarponea paistettavan version täytteeseen, tuo kakkuun varmaan ihanaa täyteläisyyttä, mmmmm. Ihanan näköinen pala :P

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä sairaan hyvältä! Täytyy laittaa ohje talteen.

    VastaaPoista