torstai 14. syyskuuta 2017

Kauraleipä

Leipää tulee tehtyä turhan harvoin vaikka loppujen lopuksi sen tekeminen on varsin vaivatonta.
Ja lopputulos palkitsee moninkertaisesti sen vähäisen vaivan.

Viime viikonloppuna päätin, että tuoretta leipää on saatava. Katsaus kaapin sisältöön ja sen sisällön mukaan leipomaan leipää. Tuloksena maukasta kauraleipää , NAM!

Kauraleipä

KAURALEIPÄ

50g hiivaa tai kuivahiivaa 1 pussi
5dl maitoa tai vettä
5dl kaurahiutaleita
n.8dl jauhoja ( hiivaleipäjauhoja tai vehnäjauhoja)
2tl suolaa
2tl sokeria 

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita hiiva siihen. Jos teet kuivahiivalla niin sekoita hiiva jauhojen joukkoon , lämmitä neste hieman lämpimämäksi kuin tuorehiivalla tehdessä.
2. Lisää suola, ripaus sokeria ja kaurahiutaleet. Anna turvota hetki.
3. Lisää jauhot vähitellen . En tee taikinasta liian kiinteää, koska löysästä taikinasta tulee mehevämmät leivät. Anna kohota ainakin puoli tuntia.
4. Tee kohonneesta taikinasta leivät leipävuokiin. Anno kohota.
5. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Leivät voi toki tehdä myös pyöreiksi . Siinä tapauksessa taikinasta kannattaa tehdä hieman kiinteämpää. En mittaa jauhojen määrää vaan lisään niitä ihan taikinatuntumalta.
Maistui hyvälle!

Kauraleipä




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti