perjantai 3. marraskuuta 2017

Hääkakku

Lokakuun alkupuolella minulla oli hääkakkutilaus, jota olin pitkään "jännittänyt". Ihan senkin takia , kun mietitytti  miten ehdin kakkuprojektin toteuttaa työn ohessa. Onneksi minulla oli käyttämättömiä lomarahaavapaita, joten otin häitä edeltävän perjantain vapaaksi ja pyhitin sen päivän kakkujen teolle. 
Morsiamen kanssa kävin vaihtoehtoja läpi ihan juustokakuista alkaen ja lopulta päädyimme " dripped cake" - tyyliseen kakkuun. Hääpäri ei välitä kermakakuista tai massalla päällystetyistä kakuista, joten ne olivat heti laskuista poissa. 
Vierasmäärä oli 130 tai ainakin siitä määrästä lähdettiin, kun kakun kokoa pohdittiin. Tein kaksi kerroskakkua ja yhden kuuden kananmunan gluteenittoman + laktoosittoman kakun. 
 Siinähän sitä oli puuhaa kerrakseen. Ei siihen yksi päivä riittänyt. Onneksi olin kakkupohjat sentään tehnyt edeltävänä päivänä. Perjantaina aamulla heti aloitin ja kakut olivat valmiita lauantaina aamulla, neljä tuntia välillä nukuin. Toki jossain välissä söin ja kahviakin join, mutta muuten aika meni tiiviisti kakkuprojektin parissa.

Tällaisi kolmen kerroksen kakkuja olis siis kaksi kappaletta . 

Hääkakku
 Ensimmäisen kakun sain kunnialla yöllä koottua jääkaappiin odottamaan kuorruttamista, mutta toisen kakun kun kokosin niin se oli kuin Pisan torni. Päällimmäinen  kerros oli auttamattomasti vinossa. Se ihan kuin alkoi valua kakun  toiselle reunalle ja suklaa valui myös alas kakun reunaa. Siinä sitten väsyneenä istuin keittön pöydän äärellä ja ihmettelin että mitäpä nyt. Keitin lisää kahvia ja mietintämyssy päähän. Onneksi oli jämäpaloja kakkupohjista jäljellä. Otin päällimmäisen kerroksen pois (kivasti irtoi suklaakuorrutus myös...)  ja laitoin sen alle vähän lisää "tällinkiä" sille puolelle minne kakku kallistui. Tällingin päälle kreemiä ja suklaaganachea. Se suoristi kakkua sen verran, että pystyin jatkamaan. Tosin päällystämisvaiheessa piti päällimmäisen kerroksen ja keskimmäisen kerroksen saumaan pursottaa suklaakreemiä, koska siitä "saumasta" tuli korjailujen takia epäsiisti. 

Tässä alla  nämä korjaavat pursotukset. Tämän korjauksen ja koristelut muutenkin tein juhlapaikalla, koska kuljetimme kakut sinne kaksikerroksisina - varmistaaksemme että pysyvät koossa. Matka sinne kesti kuitenkin noin 40 minuuttia, monta mutkaa ja kuoppaa matkan varrella. 



Kakuissa oli täytteinä mustaherukkamoussee ja vaniljamoussee . Reunoille sipaisin marenkivoikreemiä ja päälle valuvaa suklaaganachea. Koristeiksi yksinkertaisesti tummansinisä marjoja eli mustikoita ja karhunvatukoita. 

Näiden kerroskakkujen lisäksi tein vielä kuuden kananmunan laktoosittoman ja gluteenittoman kakun. 

laktoositon ja gluteeniton suklaaputouskakku
Tässä oli samat täytteet ja koska marenkivoikreemi loppui niin tein pienen määrän tuorejuustokreemiä , jolla päällystin kakun.


TUOREJUUSTOKREEMI:
 

125g voita/margariinia
2,5 dl tomusokeria
noin 100 tuorejuustoa
0,5 tl vaniljaesanssia (tai 1-2 vaniljasokeria)


 Vaahdota voi ja sokeri. Lisää tuorejuustoa ensin 50g ja sekoita. Mikäli haluat vielä pehmeämpää kreemiä, lisää tuorejuustoa. . Mausta vaniljalla ja värjää halutessasi. Tuorejuustona voi käyttää mitä tahansa makua, minä käytin maustamatonta tuorejuustoa.



 Kerrokset eivät mitään kauhean tasaisia olleet, mutta onneksi kakut olivat kuulemma olleet hyvän makuisia. Sehän on pääasia.


Olihan projekti. Mutta valmista tuli vaikka jossain vaiheessa oli usko koetuksella senkin suhteen. Varsinkin yön pimeinä hetkinä vinon kakun kera. 
Loppujen lopuksi jäi voittajafiilis, kun kakutkin saimme perille ehjinä ja palaute kakuista oli positiivista.




4 kommenttia:

  1. Kyllä on sulla ollut työ! Hui olkoon... Mä en pystyis ku olisin ihan stressioravana kuukauden ennen ja jälkeen 😅 Mutta kauniit on kakut! Tuo suklaan ja sinisten marjojen yhdistelmä on kyllä mahtava! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olin mäkin stressioravana 😂Onneks morsian (tai silloin jo vaimo) lähetti seuraavana päivänä tekstarin, että kakku oli ollut tosi hyvää . Stressasin kauheesti sitä, että riittääkö kakut varmasti .

      Poista
  2. Sama ajatus tuli heti itsellänikin mieleen kun Tarulla, että vitsit mikä homma sulla on näiden kakkujen kanssa ollut, huh huh....
    Kauniit kakut kuitenkin teit!! ♥
    Jotenkin itseä pelottaisi ylipäätään tehdä kenenkään häihin kakkua. Kun on kuullut kaikista hirviömorsiamista, niin ei olisi kiva olla syypää minkä takia häät meni pilalle...hui... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, onneks oli työkaverin / ystävän tyttären häät. Tunsin tytärtäkin jonkun verran etukäteen niin tiesin suurinpiirtein millainen hän on. Tosin sekin voi olla toinen jännityksen syy jos tekee kakun tutun ihmisen häihin .

      Poista